Reflux és egyéb panaszok

Már fiatal koromban sok volt a savam, de megtanultam ezzel együttélni. Azonban ahogy multak az évek vérnyomáscsökkentőt irt fel a háziorvosom, mivel 100 körüli volt a pulzusom. Ekkor kezdődőtt a fő problémám. A gyógyszerek szedésével felerősödött a fülzúgásom, állandó rossz közérzetem lett, gyomorpanaszaim lettek, szédültem, hányingerem volt, sokat fájt a fülem, fulladtam, sokszor elment a hangom, mellkasi fájdalmaim voltak... Természetesen az orvosok többféle gyógyszert kipróbáltak, de előbb utóbb mindegyikre rosszul reagáltam. Sokféle vizsgálaton átestem, de szervi bajt nem találtak. A vérnyomáscsökkentők mellé nyugtatót kellett szednem, de azokra is hasonlóan reagáltam mint a vérnyomáscsökkentőkre.Ha nem szedtem semmit akkor nagymértékben javult az állapotom, de panaszaim nem szüntek meg teljesen.. Végül néhány hónapja kiderült, hogy refluxom van. Helicobacter pylori negativ. Postbulbaris doudenum nyh-ja mérsékelten, részlegesen gyulladt. A gastroenterológián kaptam 3 hónapra gyógyszert, reggel acilesol 20 mg, este pedig Quamatel 40 mg-ot kell szednem. Mivel a reflux megállapításakior nem szedtem egyéb gyógyszert nem volt gyomorégésem, de miután el kezdtem szedni a fenti gyógyszereket, néhány nap múlva jelentkezett a gyomorégés ami azóta sem múlt el. Az első négy hét után mentem vissza kontrollra, ott türelemre intettek. Azóta azonban ugyanazokkal a tünetekkel küszködöm, mint amikor vérnyomáscsökkentőt és nyugtatót szedtem.Lehetséges, hogy a refluxra kapott gyógyszerek okoznak refluxot? Betartom azokat az utasításokat, amiket az orvos adott (kis adagokat eszem, naponta ötször étkezem, nem fogyasztok bizonyos ételeket stb) de a panaszaim nem egyhülnek, sőt néha úgy érzem, mintha erősödnének. Mit tehetnék, hogy elmúljanak a panaszaim, mivel nemsokára lejár a 3 hónap és teljesen tanácstalan vagyok. Köszönöm: Dancs Veronika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Helicobacter pylori témában

A fogyás minenképp aggasztó tünet, további kivizsgálást indokol. Ha a gyógyszerek ilyen komoly mellékhatásokat okoznak, érdemes nem gyógyszeres terápiás lehetőségeket alkalmazni (életmódváltozás, gyógyvizek, Gaviscon) . A gyakori, kis étkezés, ágyban a fejvég megemelése, szénsavas italok és fűszeres ételek kerülése, rendszeres testmozgás javasolt.

Kérdés: 2011. július 20., 16:19; Megválaszolva: 2011. július 22., 08:15
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mélyaltatásban is végeznek...
Tisztelt Doktornő! Hallottam róla, hogy bódítáősban is végezenke gyomortükrözést. A kérdésem az lenne, hogy intubálásban altatásban is...
heliko baktérium,
tisztelt dr úr/nő.gyomor fájdalom miatt tükrözésen vettem részt és szövettent is vettek ami kimutatta a helikó baktérián gócokban kis...
Helicobakter és reflux
Üdvözletem! Tisztelt Dr. Úr/ DR.Nő 3 éve refluxra szedek gyógyszert Rabemann 20 mg. 1 hónapja volt gyomortükrözésem, mert panaszaim állandóak: ...
Helicobacter pylori
Két éve kiirthatatlan belőlem ez a baktérium, évek óta sok a savam, a nyelőcsövem sejtjei már elkezdtek átalakulni /Barrett szindróma/. Járok...
Helico
T.Doktornő/úr! A háziorvos egy teszttel megállapította, hogy Helico baktérium ellenszer van a véremben. Klacidot (2*1, 500mg) és Amoxicillin-B-t ...