• Helicobacter kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Tavalyi évben pozitív lett a helicobacter kilégzéses tesztem, ami után 1 hetes(3gyógyszerből álló) kezelésben részesültem. Mivel panaszaim azóta sem múltak megismételtettem a tesztet ami ismét pozitív lett. Az orvosom már az első alkalommal sem nagyon tudta, hogyan fogjunk hozzá a kezeléshez, így szeretném kikérni a tanácsát, az ügyben, hogy így második kezelésként milyen gyógyszer kombinációt és milyen dózisban kellene alkalmazni, hogy végleg sikerüljön megszabadulni ettől a "betegségtől".Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a helicobacter témában

        Második vonalbeli kezelés minimum 7 napig tetracyclin 4x500mg, Klion 3x500mg, dupla dózisú PPI (savcsökkentő) valamint bizmut-tartalmú készítmény (jelenleg ilyen gyári készítmény nincs Magyarországon forgalomban, általában patikában készített magisztrális szerrel helyettesíthető).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 08., 23:33; Megválaszolva: 2011. május 10., 01:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: