Antireflux műtét

Tisztelt Doktor nő/úr! Négy hete műtöttek rekeszizom sérvvel. A műtét előtt 12 évig voltak komoly refluxos tüneteim, melyek már a savlekötő szedése ellenére sem szűntek meg, csak egyre fokozódtak. A kérdésem az lenne, hogy milyen életmód beli változtatásokat, étkezési tanácsokat javasol annak érdekében, hogy a műtéttel kialakított "új gyomorszájam" megmaradhasson a jelenlegi helyreállított állapotában?! Szükséges e szednem a savlekötőt - az ellenőrző vizsgálatok után - ha azok a műtét sikerességét igazolják? Válaszát, tanácsait előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza antireflux műtét utáni életmód és kezelés témában

A műtét után nem szükséges a savcsökkentő terápia. Főként a közvetlen postoperatív időben fontos a folyékony-pépes étrend, de későbbiekben is a lassú, megfontolt evés-ivás, illetve az alapos rágás elengedhetetlen. Emellett a szénsavas italok kerülése javasolt.

Kérdés: 2012. szeptember 11., 15:16; Megválaszolva: 2012. szeptember 13., 07:59
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Reflux vagy fekély?
Tisztelt Doktor úr! Epe fájdalommal kerestem fel a belgyógyász, gasztroenterologust magánban a vérvétel és ultrahang lelet alapján refluxra...
Mellkasi fájdalom,rendszertelen...
Üdvözletem! Kb egy hónapja időszakosan jelentkező és változatos intenzitású mellkasi fájdalom végett írok Önnek,sok esetben nyilallóan roham...
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux