• Mi lehet ennek a párkapcsolatnak a vége?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Egy barátnőm(32) kényes témájával fordulok Önhöz. Az eset 4 hónappal ezelőtt kezdődött. Ő és a párja boldog párkapcsolatban éltek már 17 éve, amikor is a férfi elkezdett telefonálgatni egy nővel. Ezt sikerült pár héten keresztül titokban tartania. De barátnőm megérzései nagyon jók és rájött erre a dologra, nos a telefonszámla szintén az Ő igazát bizonyította. Azután kezdődtek az örökös veszekedések, a férfi közölte vele, hogy nem szereti, de nem hajlandó elengedni sem. A barátnőm nagyon szereti, ő nem is akar tőle elmenni. A férfi rá pár hétre befejezte a telefonálást a nővel. De a barátnőm egyszerűen képtelen túltenni magát az eseten megjegyzem megcsalás nem történt, csak telefonos flört volt az egész. Szegény barátnőm már hónapok óta folyton ugyanarról beszél, persze a párja már nagyon unja ezt. Valójában nem tudom, hogyan is tudnám Őt kihozni ebből a hullámvölgyből, tudom ezt úgyis kettőjüknek kell megoldani, de már ott tartanak, hogy mindig összevesznek, aztán pár perc múlva mintha misem történt volna. A barátnőm nekem nagyon gyakran sír és hajtogatja hogy nem tudja magát túltenni az eseten. De így nem lehet élni, hogy egyik percben jól vagyok, azután pedig a legmélyebben. Barátnőm azt kérdezi, hogy Ön szerint forduljon-e orvoshoz vagy sem? Nagyon sokat fogyott az eset óta, alig eszik, nyugtalan és kimerült, gyakran sírógörcsei vannak és mindenféle dolgot beképzel magának, gyakran nyomoz is a párja után. De mindezt belátja, hogy nem jó úton halad, ezért is tanácstalan. Válaszát előre is, hálásan köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a megcsalás témában

        Kedves Kérdező! Én azt javaslom, hogy keresse fel a helyi pszichiátriai rendelőt, ezt elsősorban a fogyása és a zaklatottsága miatt mondom. Egyébként az a véleményem, hogy 17 együtt töltött év után már megszürkülnek a kapcsolatok, így történhetett meg a férfi flörtölése is. Keresett valami újat, ami egy kicsit feldobta a mindennapokban, mi egy kis pezsgést hozott az életébe. ez fordítva is bekövetkezhetett volna, még akkor is, ha a barátnője ezt el sem tudja képzelni. Én a helyében nem a negatívumokra próbálnék bizonyítékot találni, mert attól senkinek sem lesz jobb, hanem a kapcsolatukat ráznám fel egy kicsit. Közös programok, veszekedések kerülése, több érintés, kedveskedés... Ezek mindenkinek jól esnek és akkor is működnek, ha egy kapcsolat már nagyon a végét járja. A barátnője próbáljon érdeklődni a párja hobbijai iránt, legyen újra közös érdeklődési területük, hangolódjanak egymásra. A jövő boldogságát nem a múlt határozza meg, hanem a jelen, amit éppen megélnek. Magyarul: olyan mindegy, hogy a férfi kivel flörtölgetett, ha ők éppen aznap nem veszkedtek, ittak egy kávét közösen, miközben jót beszélgettek és sokat nevettek. Nem mellesleg nincs olyan férfi, aki kilépne egy olyan kapcsolatból, ahol jól érzi magát...


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 11:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 00:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: