Szívbetegség vagy pszichés probléma?

Tisztelt Doktor Úr!

Meglehetősen hypochonder alkat vagyok. Néha szúr a mellkasom valamint a gyomorszájam környékén, szegycsont alatt enyhe diszkomfort érzésem van. Néha előfordul szaporább pulzus: 90, de reggel ébredéskor 60, napközben általában 70-80 között van. Vérnyomásom rendben van, teljes kardiológiai vizsgálaton voltam, EKG, terheléses EKG, szívultrahang (a legmodernebb változat). Minden negatív volt, vérképem is rendben van, azt mondták, hogy fehérköpeny szindróma lehet, mert egyszer a háziorvosom mért 90-120 közti pulzust, szívverésem meglehetősen erőteljes, azt mondták a sport miatt, ef.: 72 %. Jellemzően, akkor jelentkeznek a tünetek, ha egyedül vagyok és akkor jobban is figyelek a szervezetem jelzéseire. 23 éves férfi vagyok és dohányzom. Régebben élsportoltam 12 évig. Kérdésem, hogy melyik a valószínűbb: panaszaim pszichés vagy szervi eredetűek?, Hogyan tudnék túllépni a hypochonderkedésen? Néha nagyon jól érzem magam, néha meg teljesen meghülyülök és azt hiszem valami bajom van.

 

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

 

 

 

WEBBeteg Szakértő válasza hypochondria témában

Kedves Kérdező! A kivizsgálása alapos, ez a kardiológiai okot kizárta. Érdemes lenne a valószínűleg jelen lévő lelki ok miatt pszichológus segítségét kérnie, a szorongást és a hipochondriát így fogja tudni leküzdeni.

Megválaszolva: 2010. május 10.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Szorongás és hipochondria, vagy...
Tisztelt doktor úr/nő! Augusztus utolsó hetében lebetegedtem. Lázam volt, 38-39 fokos, gyengeség volt a végtagjaimban, és fáradt voltam. Elkezdtem sajnos...
Hipochondria
Tisztelt doktornő! A Hipochondriám miatt fordulok önhöz mert folyamatosan rettegek miatta. Borzalmas érzés. Nem tudom, hogyan győzzem le a dolgot. Már mindent...
Hipochondria?
Kedves doktorúr/nő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy létezik-e a hipochondriának egy másik fajtája, illetve ezt hipochondriának nevezzük-e. Az a helyzet,...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása