Szorongás és hipochondria, vagy komolyabb?

Tisztelt doktor úr/nő! Augusztus utolsó hetében lebetegedtem. Lázam volt, 38-39 fokos, gyengeség volt a végtagjaimban, és fáradt voltam. Elkezdtem sajnos interneten öndiagnózist folytatni, és az egyik vitaminnál, amit álmatlanságra szedtem, az 5-HTPnál találtam rá az eosophilia-myalgia nevű ritka betegségre, ami gyógyíthatatlan. A tünetei azonosak, izomfájdalom, gyengeség, eosophil megemelkedés. Egyből kiakadtam, és bebeszéltem magamnak, hogy biztos ez a bajom, már temettem magam, és halálfélelmem volt. Másnap, Szeptember elsején voltam vele korházban, ahol csináltak vérképet, ct-t, ultrahangot. Nem találtak semmi különöset, azt mondták valószínűleg vírus. Az eosophil normális volt. A következő héten elmúlt a láz, de a gyengeség maradt. És a félelem és a szorongás is. Szeptember 8. felköltöztem Budapestre és megkezdtem az egyetem második évét. Még mindig szorongtam, fáradtnak és gyengének éreztem magam, így Szeptember 11. megint kiborúlva elmentem korházban. Ott megvizsgálva és egy vérkeppel megnyugtattak, hogy az eosophil szintem normális, a fehérvérsejt kicsit magasabb, úgy, hogy biztos vírus betegség volt, csak ki kell pihenjem magam., De hiába, azóta sem sikerült felépülnöm. Nagyon rosszúl alszok, azzal a gondolattal kelek és fekszem, hogy mikor fogok már kigyógyulni. A szorongás minden napomra rányomja a bélyegét. Folyamatosan kutatok mindenféle betegség után, és félek, hogy valami súlyos bajom van. Közben körülöttem is lebetegedtek az emberek. Testvérem is lebetegedett otthon, ami csak erősítette a paranoiám, mert ő is szedte a 5-HTPt. Közben az iskola is nagyon stresszes, nehéz. Már annyira kimerültem, hogy a fényes boltok és a tömeg zavar, olyan, mintha a látásom is megváltozott volna, a színek bántóan erőteljesek, a kockás és a sűrű vonalas minták vibrálnak. Fáradt vagyok, gyenge, az izmaim maguktol megrándulnak, jobb kisujjam zsibbadt. Taknyos vagyok, fülem dugult. A szorongás miatt nem javulok, vagy tényleg van valami nagyobb gond? Köszönöm válaszát!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza hypochondria témában

Tisztelt Kérdező, Ismeretlenül nem vállalkoznék diagnosztizálásra. Az elvégzett vizsgálatok negatívak, illetve lezajlott vírusfertőzést valószínűsítnek. Én arra gondolnék, hogy a lezajlott betegség és a megterhelő iskolakezdés együtt válthatta ki ezt a szorongásos állapotot. Ezt megerősítendő azonban jó volna, ha felkeresné személyesen egy kollégámat. Azt is el tudom képzelni, hogy jó lenne átmenetileg szorongásoldó gyógyszert szedni. Üdvözzlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2019. október 10.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Hipochondria
Tisztelt doktornő! A Hipochondriám miatt fordulok önhöz mert folyamatosan rettegek miatta. Borzalmas érzés. Nem tudom, hogyan győzzem le a dolgot. Már mindent...
Szívbetegség vagy pszichés probléma?
Tisztelt Doktor Úr! Meglehetősen hypochonder alkat vagyok. Néha szúr a mellkasom valamint a gyomorszájam környékén, szegycsont alatt enyhe diszkomfort...
Hipochondria?
Kedves doktorúr/nő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy létezik-e a hipochondriának egy másik fajtája, illetve ezt hipochondriának nevezzük-e. Az a helyzet,...
Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Frontin, remegés, függőség?
T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az...
Szorongás, hangulatváltozások télen,...
Kedves Doktornő! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy minden télen már két éve (pontosabban...