• aggodás 20100317

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr!

        Én egy 41 éves nő vagyok; eddig hosszú több hónapon át 2 hetente, egy hete pedig ahogyan kontrolon voltam, jelenleg egy hónap múlva hívott vissza, a pszichiáter ; akihez rendszeresen járok. Súlyos depresszióval epizód pszichotikus tünetekkel, szorongással, nem organikus pszihózis, mentális zavar, diszfunkció, szervi baj, pánik zavar, suicid gondolatok, disszociatív állapot, percepciós zavarok.  Halucináciok, téves gondolatok, föleg hangokat hallok, amelyek utasítanak. thanatocentrikus gondolkodás. bipoláris zavar, anixietas, szerepelnek a dg között.

        Ezek mellett aszmás, epilepszias(nincsenek már rohamaim nyár óta), anginás rohamok, cukor beteg, pajzsmirigy alulmük. magasvérnyomás.

        Több hónapot voltam már a pszihiátria zártosztályán sürgőségivel kerültem be. elég sok gyógyszert kaptam már többet kipobáltak már nálam. zyprexa, abylifi, humperdal, rivotrilatarax velaxin stb?.

        jelenleg ripedont (8mg naponta), xanax sr 1(-1-1-2mg, ) paretint /2x 20mg  /kapok. xanax 0.5  sz.esetén amikor rosszul vagyok.

        Hallucinácioim ezek hatására lehalkultak, de a háttérben hallom még mindig, félek a rosszullétektől mert ilyenkor ködbe borul a körörttem a világ és csak a hangokat hallom beszelnek hozzám sokszor  öngyilkosságra utasító,   ugy érzem mintha figyelnének, követnének, alakok jelennek meg előttem. nem ismerem fel a k családom környezetem.

        Ön szerint mit lehetne tenni nem akarok így élni, egyre többet foglakozom a halál gondolatával. Orvos egy hónap múlva hívott vissza kontrollra. Hangulatilag nagyon mélyen vagyok.Nem akarnak egyenlőre kórházba dugni, csak ambulásan probálkoznak. Kérem segítsen.

        Ön szerint lehetek skizofén. mindig meghalni akarok. vagy mi a baj?

        Dinyáné J. köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró!

        Úgy gondolom, az állapota mégis indokolja a kórházi felvételt. Mivel továbbra is fennállnak a hallucinációk, sokat foglalkozik a halál gondolatával. Ezek a panaszok indokolják a sürgős felvételt is, nem szükséges kivárni az előjegyzés időpontját. Valószínűleg terápia módosításra lenne szükség. Jelentkezzen korábban a pszichiátrián, kérje akár háziorvosa segítségét is sürgősségi beutalás végett.


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-18 17:11:27; Megválaszolva: 2010. március 18., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: