hipohondria, hogy lehet kezelni?

Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Úgy érzem, hogy hosszú ideje hipohondriában szenvedek. Minden testi tünetet túl aggódok és szorongok emiatt és mindig a legrosszabbra gondolok. Folyton nyugtatgatni kell magam, amitől rövid időre jobb is lesz, de utána ismét meg kell ezt tennem, mert tisztára bepánikolok, el kezdek izzadni, meg ideges leszek ha nem nyugtatom ismét le magam. Olyan érzésem lesz mintha halálos beteg lennék. Sajnos túl sok időt és hasznos energiát vesz ez el az életemből, Ön szerint mi bajom lehet, hogy kezeltessem? Köszönettel, Péter

Dr. Árki Ildikó válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Nagyon jól gondolja: sok időt és energiát vesz el a szorongás. Az, hogy ilyen jól látja az "eszével" ezt a kérdést már előrevetíti a bizakodást, hogy sikeresen ki is keveredhet ebből a szorongásos állapotból. Az első nagy lépést már megtette. Segítséget kért. Folytassa a haladást! Vegye fel a kapcsolatot pszichológussal, vagy pszichoterapeutával.

Szorongásmentes, boldog életet kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 08., 20:12 ;Megválaszolva: 2013. január 11., 00:26
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma