Pánikbetegség

Kedves Doktornő! A panaszom a következő: Már régebb óta küzdök pánikbetegséggel és szorongással. Az utóbbi időben ez kezd fel erősödni. Halálfélelmem van sokszor. Vannak jó pillanataim de ha épp arra gondolok, hogy elkezdek fulladni és megáll a szívem, akkor jön ez az érzés ami miatt tényleg rosszul leszek. Pedig jól érzem magam de amint bele gondolok úgy érzem, hogy tényleg el kezdek fulladni. Úgy érzem, hogy eldurvult a helyzet. Az az érzés is bennem van, hogy félek minden betegségtől és én is biztos az vagyok (pl.rákos) . Hogy tudnám ezt le győzni? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A pánikbetegséggel együtt jár a halálfélelem, pánikrohamok alatt ez gyakran jelentkezik. A pánikbetegség is és a hipochondria is szorongásos betegség. Meg lehet próbálni relaxációs módszereket elsajátítani, ezek rendszeres gyakorlása oldhatja a szorongásokat.

Emellett fel lehet keresni pszichológust, pszichoterapeutát, pszichiátert, segítségükkel felfedni, hogy mi áll a tünetek hátterében. Természetesen gyógyszerrel is lehet oldani a panaszokat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. január 25., 22:57; Megválaszolva: 2021. január 26., 10:44
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?
Pánikbetegség gyógyszerek...
Tisztelt Doktornő. Pánikbetegségem van. Sajnos pánik rohamom is volt már 3hónap alatt 3*. A pánik rohamok max 30percesek voltak. Mellkas szorítás...