• Hipochonder vagyok vagy pedig komoly betegségem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azzal a panasszal érkezem hogy rendszeresen van az hogy szédülök de csak akkor amikor semmit nem csinálok. De például mikor edzéseken vagyok akkor soha semmi bajom nincs,,nem fáj semmim. De viszont esténként ,vagy mikor egyedül vagyok itthon,vagy esetleg egyedül elkell mennem valahova akkor azt hiszem hogy agyvérzésem van mert zsibbad az arcom,és rohamok jönnek rám hogy “jézusom megfogok halni”,már sírni is szoktam akkor mert tényleg mintha meghalnék. Általában a rohamok éjszaka jönnek de akkor mikor még fent vagyok. Voltam kórházban fejfájás és szédülés kivizsgáláson,minden megfelelő volt. neurológus,vérvétel,fülorrgégészet,szemészet,és a vérnyomásom is tökéletes volt. Ott megállapították hogy semmi belső szervi bajom nincs,hanem lelki panaszok állnak a dolog mögött,ugyanis ért sok bántalmazás,nagyon sok haláleset.Na de én akkor se hiszem el hogy semmi bajom nincsen. És hogyha egy betegségről hallok akkor egyből elkezd fájni az adott testrészem (vagyis hogyha például gyomorvérzésben hal meg valaki akkor elkezd fájni a hasam) Ez vajon hipochonder vagy komoly betegség? Elküldtek pszichiátriára ezmiatt. 14 évesen befolyásolhatja ez az életem a későbbiekben? (Pánikbeteg vagyok ezért ha tömegbe megyek akkor azelőtt veszek be egy valeriana relaxot)

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Szorongás, pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező, A leírása alapján valószínűsíthető, hogy szorongásos eredetű panaszokról van szó. A pánikbetegség diagnózisa szintén ezt erősíti. Én is tanácsolnám, hogy keressen fel szakembert, gyermekpszichológust, vagy pszichiátert. Amennyiben ezek a tünetek kezeletlenül maradnak, akkor valóban kihatással lehetnek az élete alakulására. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. augusztus 15., 23:32; Megválaszolva: 2019. augusztus 20., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: