Szorongás, pánik

Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni. A történetem elég hosszú, de szeretném röviden leírni. Mindig is egy szorongó, pánikos ember voltam, már gyermekkoromban is megjelent nálam sajnos, de szerintem viszonylag gyorsan felül tudtam rajta kerekedni megértő, szerető családi körben. Nagyon hosszú ideig szorongásmentes életet éltem, de kb. egy éve sajnos eléggé megkeseríti az életemet ismét. Egy évvel ezelőtt kezdtem el életem első komoly párkapcsolatát, munkahelyet váltottam és összeköltöztünk a párommal, szóval sok volt a változás, ami persze előhozhatta a tüneteket, hiszen teljesen kikerültem az addigi komfortzónámból. Sajnos jeleneg ott tartok, hogy már mindenhol szorongást érzek (teljesen ok nélkül) , otthon, a munkahelyen, a szüleimnél, barátokkal. Ilyenkor félek, hogy rosszul leszek, hogy valakivel történik valami, akit szeretek, vagy hogy megőrülök. Persze küzdök a szorongás ellen, hogy nem lesz semmi baj, minden rendben lesz, de úgy érzem, ez a küzdelem már minden erőmet felemészti. Egy-egy hosszabb szorongást követően annyira fáradtnak érzem magam lelkileg és testileg, a mellkasomat pedig mintha nagyon nyomná valami, de nem fájdalom, csak érzem, hogy valami nem stimmel. Pszichológushoz járok, akiben megbízok, de szívesen meghallgatnám az Ön véleményét is, hogy hogyan másznak ki ebből mások. A legnagyobb problémám, hogy a betegség megkérdőjelezi a jelenlegi életemet, félek, hogy azért jött elő, mert nem ott vagyok, ahol lennem kéne, pedig az eszem nagyon jól tudja, hogy mindenem megvan a boldogsághoz... Köszönöm előre válaszát. Üdvözlettel

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

Az nagyon jó, hogy pszichológus segítségét kérte. Emellett azonban fel merülhet a gyógyszerszedés szükségessége is, akár átmenetileg, a tünetek enyhüléséig. Ezt akár a pszichológusával is megbeszélhetné.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 10., 10:41 ;Megválaszolva: 2016. február 10., 14:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg...
Szorongás a szorongástól?