NO fokozo es SSRI interakcio

Kedves Doktorno, Juniusban panik betegsegget diagnosztizaltak nalam. Azota atestem egy Escitalopram kuran ami szinte narkolepsziassa tett es fura ajulasi tunetek leptek fel, most legutobb Olwexya-t probaltam de attol egybol szerotonin szindromam lett igy elso adag utan abba is maradt a gyogyszer szedese. Olvastam, hogy a felgyulemlett szerotonin is kivalt panik rohamokat, nem csak az alacsony szint. Megis barkinel jartam, a szerotonin szint meghatarozasara laboratoriumi vizsgalat nem tortent. Ertem en, hogy van egy hangulati skala ami alapjan belovik a doktorok de nem lenne szukseg egy esetleges labor vizsgalatra gyogyszer felirasa elott? Taplalek kiegeszitoket nem is neztek es csak utolag jottem ra, hogy triptofan tartalmu kiegeszitom is volt ami gondot okozhatott. Erdeklodni szeretnek meg, hogy hosszu ideig 1000 mg Arginine-t szedtem napi szinten ami joval alatta marad a napi 4000 mg ajanlott adagnak a kiegesziton meghatarozott maximum szerint. Ez a huzamosabb NO fokozo okozhat interakciot barmi maj enzimmel, ami gatolhatna a szerotonin visszavetel gatlok lebomlasat? Ezt a maj enzim vizsgalatot lehet labor vizsgalatnal kerni haziorvostol? A panik betegsegem megjelenesi tunetei, igy utolag atelve egy szerotonin szindromat, teljesen hasonloak voltak mint a szero szindroma. Valaszat elore is koszonom, Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség, gyógyszer mellékhatások témában

Tisztelt Kérdező,

Valóban nem szoktak vérből szerotonin szintet mérni, a hatás szempontjából az liquor térben mérhető érték volna mértékadó, az pedig irreálisan nagy beavatkozás lenne. Az antidepresszánsok szedésének kezdetén jelentkezhetnek mindenféle fizikai tünetek. Ez önmagában szerencsére nem szerotonin szindróma. Nem tudok róla, hogy az Arginine okozna bármiféle enzimblokkolást.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. december 14., 14:36; Megválaszolva: 2015. december 14., 19:35
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?