Pánikbetegség

Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a fiam (28 éves) egy hete pánikrohamot kapott. (Remeg a gyomra, aztán az egész teste és hány) . Kihívtam az ügyeletet, aki 0, 25mg-os Frontint írt fel neki. Elkezdte szedni, de ugyanúgy remeg a gyomra és nyugtalan, zavart lett tőle, ezért abba is hagyta. A rohamok nem múltak el, és sajnos elég sokáig tartanak. Háziorvosnál is voltunk, aki 20mg-os Quamatel-t írt fel neki. Azóta már jártunk a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán is (háziorvos javaslatára) , ahol koponya CT-t csináltak és vért vettek tőle, de pszichiáter szakorvos nem látta (semmit nem találtak és hazaengedték) . Időpontunk sajnos a pszichiátriára csak fél hónap múlva van. Gyomortükrözésre is van időpontunk, de csak július közepére. Kétségbe vagyok esve, mert nem tud enni, amikor eszik rájön a roham, remeg a gyomra és hány. Egy hét alatt öt kilót fogyott. Az egész család ki van készülve, mert nem tudunk neki segíteni. Éhes, de ha eszik, utána miért remeg a gyomra és hány? (azaz újabb roham) Sajnos a magánorvost nem tudom megfizetni, az időpontjaink pedig rettenetesen messze vannak. Minden nap egy szenvedés. Tudna valami tanácsot adni, hogy mihez kezdjek? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

A belgyógyászati és neurológiai vizsgálatokat mindenképp meg kell csinálni a szervi betegség kizárása érdekében. Emellett a nyugtató szedése segítene enyhíteni a panaszokat, a feszültséget a pszichiáterrel való találkozásig. Esetleg érdemes újból megpróbálni a Frontint, vagy - ha azt nem tudja szedni, - akkor Rivotrillal kéne próbálkozni. Emellett relaxációs módszer / pl. autogén tréning/ elsajátítása hasznos lehet. Ilyet le lehet tölteni az internetről.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. május 24., 00:06; Megválaszolva: 2015. május 24., 08:21
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság