Hogyan lehet meggyógyulni a pánikbetegségből, szociofóbiából?

Kedves Doktornő! Én egy 21 éves lány vagyok. Egy magánéleti trauma után depresszióval küzdöttem, ami pánikbetegséggel párosult. Pánikrohamok törtek rám, régen nagyon nagyok (2 évvel ezelőtt) , egészen borzasztóak, de mostmár sokat gyógyultam (ez számomra azt jelenti, hogy amikor találkozok a szituációkkal pl: sok ember, vizsga, már nem olyan hevesek a tüneteim) . Nem vagyok sem depressziós, sem reményvesztett. Ezt úgy fogom fel, mint egy betegséget, ami gyógyítható. A pánik és a szociofóbia jelei még mindig jelentkeznek, de már nem olyan intenzíven, úgy gondolom elkezdtem gyógyulni, de mit tegyek a teljes gyógyulásért? Rendszeresen kell emberek előtt beszélnem (vezető vagyok egy gyülekezetben, rendszeresen érintkezem, találkozok emberekkel) és vizsgákat is írnom kell (az egyetem végett) , amiket a felkészüléstől az eseményig pániktünetek követnek. De úgy voltam, vagyok vele, hogy én akarom a félelmet legyőzni és nem hagyom, hogy,, Ő,, engem. Ezért sem a munkám, sem az egyetemet nem adtam, adom fel. Viszont teljesen meg kell gyógyulnom ezekből, mert belülről meggyötörnek folyamatosan. Nem akarom abbahagyni sem a munkám (amiben emberekközt kell lennem és előttük beszélnem) , sem a tanulmányaim (amiben folyamatosak a vizsgák) Mit tegyek a teljes gyógyulásért? Tisztelettel: Gabi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség, szociális fóbia témában

Tisztelt Kérdező,

Lehet, hogy érdemes külső segítséget is igénybe venni. Akár a szakmám részéről, akár egyházi területen találhat olyan személyt, akivel meg tudja beszélni a problémáit, és aki segíthet az előre lépésben. A Xanax és Frontin / egyébként ez két azonos készítmény/ helyett lehet, hogy antidepresszáns hatékonyabban tudna segíteni. Előző gyógyszereket azért sem jó hosszan szedni, mert hozzászokást eredményeznek.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 07., 18:22; Megválaszolva: 2015. február 08., 08:43
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt