• Pszichiátriai vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Diószegi Judit!

        Nagyon köszönöm a válaszát (autista tünetek - egypetéjű ikrek). A mostani kérdésem arra vonatkozna, hogy mire számíthatok egy gyermekpszichiátriai vizsgálatot követően? Úgy tájékozódtam, hogy autista diagnózist csak 4-5 éves kor körül adhatnak. Azt azonban meg tudják majd mondani nekem, hogy érdemes-e ezzel a kérdéssel foglalkozni? Akár ki is zárhatják?
        Igaz az, hogy a tünetek az idő múlásával erősödnek, fokozódnak? Most ugyanis abban reménykedünk, hogy nem folyamatosan produkálják a tüneteket és csak néhány percig, bár naponta többször és sajnos egyre gyakrabban (pl. repdeső kézmozdulat).

        Köszönöm ismételt válaszát!

        Üdvözlettel: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a autizmus témában

        Kedves Éva!

        Először a problémát védőnőjének kellene jeleznie, aki segítséget is tud adni abban, hogy kinél jelentkezzenek. Egyáltalán nem biztos (a leírt kép nem egyértelműen mutatja), hogy autizmus vagy hasonló diagnózishoz jutnak (valóban később szokták felállítani, mert még változhat a helyzet), de érdemes lenne szakembernek is látnia a gyerekeket. Lehet, hogy lakhelyük közelében van speciálisan hasonló problémákkal foglalkozó szakrendelés, pszichológus, óvoda, iskola stb. A vizsgálat után meg tudják mondani, hogy felmerül-e valamilyen gyanú és akkor ennek megfelelő fejlesztést, későbbiekben óvodát javasolnak. A vizsgálat ki is zárhatja az autizmust, de az is lehet, hogy későbbi vizsgálatot kérnek, mert jelen pillanatban még nem egyértelmű a klinikai kép. Ezt pontosan csak a vizsgáló szakember tudja majd megmondani.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 17:37:19; Megválaszolva: 2010. február 15., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: