HANGULATVÁLTOZÁS

Tisztelt Doktornő! A lányom 17 éves, egészséges, szép, 4-es tanuló egy középiskolában. Az apukájával együtt neveljük. A gondunk vele, nincs önbizalma, nem tud örülni semminek, tiszteletlen, arrogáns velünk. A hirtelen hangulatváltozásait /indulatait/ nem tudja kezelni. Düh kitörései vannak: pl. ajtót berugta már /2x/. Egyre sűrübben történik, hogy kiabál velünk, erőszakosan követel dolgokat: pl. jogositvány stb. 3 féltestvére van, akik már nagyok, és nem velünk élnek.. Anyagiakban nem szenved hiányt. Városban lakunk, külön szobája van, üdülni járunk stb. Még sem jó neki semmi. Ez kb. 2-3 éve kezdődött nála - hangulatváltozás. Különben visszahúzódó természete van. Nehezen oldódik fel. Pszichológusnál is jártunk már, de nem sok eredménnyel Nyugtatót nem adok neki. Egy aggódó édesanya, aki nem akarja elvesziteni lányát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza kamaszkori hangulatváltozás témában

Tisztelt Kérdező!

Kérdés nem fogalmazódott meg, de gondolom a kérdés az, hogy mit lehet tenni, mi lehet a probléma...?

Több dolog állhat a háttérben: serdülőkori változás, személyiségből adódó nehézségek, nevelési-családon belüli "rendszerprobléma", hangulatzavar...

Ha tartós és intenzív a probléma pszichiátriai vizsgálat javasolt. Ennek tükrében gyógyszeres (ez nem feltétlenül nyugtatót jelent) és pszichoterápiás kezelés jön szóba. A pszichoterápia akkor lehet hatásos, ha hosszabbtávú és intenzív.

Kérdés: 2012. szeptember 19., 13:37; Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 16:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Reggeli rosszullét
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már hosszú ideje reggel nagyon nehezen kelek, remegek, émelygek, hasmenésem van, iszonyatosan izzad a...
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság