• Skizofrénia? Örökölhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Önöket! Tanácsot szeretnék kérni: feleségem 34éves, és a következő diagnózissal kezelik: F2090 Nem meghatározott szkizofréniaF3160 Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek F4190 Nem meghatározott szorongás Jelenleg 1tbl.(7, 5mg) Olanzapint szed. Kérdésem: a fenti betegség örökölhető-e? Mitől alakulhatott ki? Lehet-e következménye, és milyen a gyermekvállalásra? Lehetséges-e, hogy eldobja/bántalmazza gyermekünket, ha majd lesz? Mire kell ügyelnem, hogy minden rendben menjen? Kb. 5éve két hónapig kezelték a pszichiátrián, az óta rendszeresen szedi gyógyszereit, és szinte tünet mentes. (hangulati ingadozás, aluszékonyság, hízás jelenleg is fenn áll) A lényege a kérdésemnek az, hogy merjünk-e gyermeket vállalni? Ő szinte "betegesen" ragaszkodik a babához, mert azt mondja hogy "kifut az időből"... Előre is köszönöm segítségüket! Egy aggódó férj...

        WEBBeteg szakértő válasza a skizofrénia témában

        Kedves Kérdező! Ezeket a kérdéseket legjobb lenne a felesége kezelő orvosával megbeszélni, hármasban. Igy konkrét választ nem tudok adni. A pszichiátriai betegeknek és az antipszichotikum szedőnek is lehet gyermeke. Ha egyensúlyban van a felesége, kisebb a kockázat. A betegség és a gyógyszerszedés miatt azonban gondos ellenörzésre lesz szükség. Kérjenek időpontot egy vizitre, amire Ön is elmegy és megkérdezi ezeket. A felesége is azt gondolhatja igy, hogy Ön gondos apa lesz.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 06., 17:06; Megválaszolva: 2012. március 09., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: