Skizofrénia

Tisztelt Doktornő, amit rólam lehet tudni, hogy 17 éve koromban skizofréniát állapítottak rajtam, azon belül hebefréniát, és skizofrénia utánni depressziót. A tűneteim amit tapasztalok mai napig, hogy szociális aktivitasom visszaesik, beszéd zavar alakul ki, szélsőségesen elmegy az önbizalmam, gondolat zavar, (elmélyulok a gondolatokban,) nehezen fejezem ki magam. De volt egy nagyon hosszú időszak amikor ezek nem jelentkeztek akkor kezdtem el modellkedni, igazolt labdarúgó voltam több munkahelyet is én szereztem magamnak jól esett idegenekkel beszélni stb. De már ebbe az évben ez az 5ik alkalom hogy bent vagyok és a fen lévő tünetek erősen jelen vannak. Jelenleg leponex nevű gyógyszert kapom 13 napja kb de semmi javulást nem érzékelek. Az lenne a kérdésem, hogy tudna javasolni nekem valamit hogy tünetek elmuljanak. A választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Skizofrénia témában

Tisztelt Kérdező,

Azt tudom javasolni, hogy ugyanezt mondja el a kezelőorvosának. Mesélje el neki, hogy milyen jól tudta magát érezni korábban, de a jelen helyzeten nem tapasztal javulást.

Valószínű, hogy a kezelője egy idő után változtat a gyógyszerelésén, ha továbbra sem javul helyzet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. május 23., 16:20; Megválaszolva: 2020. május 27., 20:46
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?