• Tanácskérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nővérem születésétől kezdve pszichiátriai beteg, jelenleg 40 éves. A diagnózisa szerint skizofrén, autisztikus vonásokkal. Testileg teljesen ép, mozgásában nem korlátozott. Gyakran leli örömét mások zaklatásában, pl. telefonon, személyesen vagy interneten fenyegetőzik, különböző dolgokat rendel a vélt ellenségeinek. Ebből kifolyólag több rendőrségi, bírósági ügye is volt, amelyek mindegyikét beszámíthatatlanság miatt ejtették. A megszokott dolgaihoz ragaszkodik. Sokszor agresszív, félelmetes a viselkedése, bár valódi fizikai agressziót egyedül csak velem szemben tanúsított. Gyógyszert nem hajlandó bevenni. Előfordult már, hogy próbálkozott vele, de a mellékhatásoktól nagyon rosszul érezte magát. Emiatt az utóbbi időben teljesen visszautasítja a gyógyszerszedést. Önellátásra alkalmatlan. Jelenleg a szüleimmel él, az ő gyámságuk alatt van, de ők idős koruk miatt egyre kevésbé képesek kezelni a problémát. Szeretnénk valamilyen bentlakásos intézményben elhelyezni, ahol gyógykezelése is biztosított lenne. Az agresszív, másokkal sokszor ellenséges, nem együttműködő viselkedése miatt nem tudjuk milyen lehetőségeink vannak. Szeretnénk tanácsot kérni, hogy kihez fordulhatunk ez ügyben. Segítségét előre is köszönjük.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Skizofrénia témában

        Tisztelt Kérdező, Pszichiáter kezelőorvosa illetékes intézményi elhelyezést kezdeményezni. A gyógyszert visszautasító paciensek esetén mód van un.depó injekciók adására, amit mondjuk csak havonta 1x kell adni. A kérdéseikkel, aggodalmaikkal szintén a területi Ideggondozóhoz, a kezelőorvoshoz érdemes fordulni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. április 09., 19:49; Megválaszolva: 2020. április 10., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: