Változások egy skizofrén életében

Tisztelt Doktornő! Férjem, akitől válófélben vagyok skizofrén beteg, gyakori mániás epizódokkal. Kiengedték úgy a kórházból, hogy még mindig pörög, az hogy el akar válni, az is egy téveseszme nála. Xeplion injekciót, Rispons tablettát, meg talán Convulexet is szed, de szinte semmi javulás nincsen. Változások vannak az életében, a válás is stresszel jár, a szeretője gyermeket vár, akivel csak néhány alkalommal találkoztak, talán tőle van a gyerek és beleszeretett ebbe a nőbe, tehát az új kapcsolat is egy stresszel jár neki. Ez még egy egészséges embernek is sok lenne. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek az események okozhatják-e azt, hogy nem hatnak úgy a gyógyszerek, hogy nem sok javulás van az állapotában? Lehet, hogy jó az injekció, meg a gyógyszerek is, csak nincs egy érzelmi biztonság, nyugalom az életében és ezért van még mindig rosszul? A véleményét kérdezem. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza skizofrénia, gyógyszerelés témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, elképzelhető, hogy az aktuális élethelyzet kihat a gyógyszer hatásosságára. Talán az volna célszerű, ha beszélne a férje kezelőorvosával, elmondaná neki az észrevételeit. Ha ő is így látja, változtathat a gyógyszerelésén, vagy akár kezdeményezheti újabb kórházi kezelését.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 08., 14:33; Megválaszolva: 2015. július 08., 15:48
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas