• Skizofrén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Korábban segítséget kértem skizofrén fiammal kapcsolatban. A minap ki lett hívva a rendőrség és a mentők is, miután az egész bejárati ajtót tele ragasztgatta "búcsú" levelekkel.Több irományában is említ hasonlóakat, mint "gyenge vagyok ugrani" "ugorjak vagy ne? " "kiugrok az ablakon" "kinyírlak" "a vascsővel anyámhoz indultam, de meglett a tettes" A helyi pszichiátriára felszállították, majd ambuláns kezelést követően haza engedték (csak beszélgettek vele). Egyik pillanatról a másikra változik a kedve, hol normálisan viselkedik, hol dührohamot kap. Tegnap a kórház után ismét a várost járta, kötelet tekerve a kezére (bántani akart valakit? ) A lépcsőház lakói rettegnek tőle (erőszakosan lépett fel a közvetlen szomszéddal, aki nem akart beszélgetni vele, a másik várandós szomszédra is rányomta a saját bejárati ajtaját. A liftben/lépcsőházban/kuka mellett ül és figyeli a lakók szokásait) A rendőrség nem tesz semmit, nem kezelik, és minden alkalommal a fiam dönti el hogyan tovább, és semmilyen kezelést és vizsgálatot nem enged (mert szerinte ő nem beteg)Kérem segítsenek, aggódom érte! Bármit megtennék, hogy rendezzük a dolgokat!

        WEBBeteg szakértő válasza a skizofrénia témában

        Kedves Asszonyom! A magyar törvények szerint a mentalis betegeket nem lehet szabadságukban korlátozni csak akkor, ha ön- vagy közveszélyesek. Amikor a fia erre egyértelmű utalást tett a levelekkel, akkor elszállította a rendőrség, de a kezelés végeztével, amikor úgy ítélték meg, hogy rendben van, elengedték. Sajnos a mostani ellátórendszerben nincs lehetőség arra, hogy a betegeket támogassuk és segítsük a szociális visszailleszkedésüket. A gyermeke jogilag teljes értékű állampolgárnak minősül, aki szabadon dönthet a saját sorsáról. Önök annyit tudnak érte tenni, hogy megpróbálják belátásra bírni és utána néznek olyan lehetőségeknek, ahol a nappali rehabilitációját lehetne folytatni. Ilyen, ún. nappali kórházak számos pszichiátrián működnek, és munkaidőben, délutáni hazajárással foglalkoztatják és "felügyelik" a betegeket.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. augusztus 05., 11:39; Megválaszolva: 2014. augusztus 07., 16:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: