• Prosztatarák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nagykálnai Tamás Úr! Ez év márciusában már írtam Önnek a férjem betegségéről. 2010.02.24-én derült ki, hogy prosztatarákja van./2009.okt-től 2010.02.24-ig derékfájással kezelték a reumatológián./ Urológián is volt, eredménye negatív volt, mert nem nézték meg a PSA-t.02.18-án került sor a levételre,ami ekkor már 2129 volt.Itt derült ki a szomorú eredmény, amit az MRI és szövettan eredmény is igazolt, prosztatarák és áttétek a csontokon.Innentől hormonkezelést kap, ami áll havi 1 zometa infúzió-napi 1 bicalutamide ph.50 mg, -és 3 havonta 1 diphereline sr 11,25 mg injekcióból.Márciusban azt tetszett írni, hogy kórjóslatot a PSA alakulása alapján fog tudni majd.Eredményünk: a 02.18-i 2129-es PSA 06.10-én 26,22 lett.Az MRI ,kismedence 05.30-án lett újra nézve, amit hosszadalmas lenne leírni, de a kezelő orvos szerint, "jó" nem terjedt tovább. Fájdalmai nincsenek, sokat tevékenykedik a kertben és a ház körül, közérzete jó, kivéve a hőhullámokat. Ugye jól alakultak az eredmények? Jóslatát várom és előre is köszönöm. Tisztelettel: bjné

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztatarák témában

        Nem jól, hanem nagyon jól alakulnak a prosztatarákos férje dolgai. Ezek szerint a hormonkezelésre igen jól reagál, fájdalmai nincsenek. Sok évet (5-10) élhet evvel a kezeléssel. Ha a hormonokra érzéketlenné ("rezisztenssé" válik) majd esetleg évek múlva, még akkor is vannak lehetőségek. Sugárkezelésről nem beszélt az orvosa?

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 18., 14:08; Megválaszolva: 2010. június 26., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés