• Prosztata szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve), azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a nehezített vizeletürítési panaszok. Ekkor történt a gyógyszer váltása is, és „D...rt” nevű gyógyszer szed, ez mellett vizeletét mindig rendben találta. Ez idő óta időszakokként kerül sor a PSA értékek vizsgálatára is, mely sajnos az elmúlt 2 évet figyelembe véve folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. Ennek ellenére a gyógyszer szedése mellett panasza nincs. Az emelkedett PSA értékek miatt, a többszöri kérést követően arra a döntésre jutott, hogy aláveti magát a szövettani vizsgálatnak, amely ez év márciusában megtörtént. A leleteket rendelkezésre bocsátom kép formátumban. Kezelőorvosa szerint, továbbra is szedje az általa felírt gyógyszert, és időszakokként kell megjelennie PSA vizsgálat céljából, aggodalomra semmi ok. A levelem írásához Én pediglen azért folyamodtam, mert én aggódom, egyszer a folyamatosan emelkedő PSA érték miatt, ( tudom annak több oka lehet), de aggódom a szövettani eredményben megfogalmazottak miatt is. Szeretném az Ön véleményét is kikérni, mi a véleménye erről a leletről. Szíves együtt működését előre is köszönöm. Üdvözlettel.: József

        Dr. Papos István válasza a prosztatarák témában

        A szövettan alacsony malignitású prosztatarákot igazolt, melyre a Duodart nem megfelelő kezelés, hormonkezelést kell indítani ( a tesztoszteron szint csökkentése a cél) Tisztelettel: Dr. Papos István Klinikai főorvos SZTE Urológiai Klinika


        Kérdés: 2014. november 06., 11:35; Megválaszolva: 2014. november 13., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...