Prosztata szövettan

Tisztelt Doktornő! Édesapám 84 éves, (kb 10 éve) , azaz 2004-es év óta bajlódik dysuriás panaszokkal. 2010-ben jelentkeztek nála fokozottabban a nehezített vizeletürítési panaszok. Ekkor történt a gyógyszer váltása is, és „D...rt” nevű gyógyszer szed, ez mellett vizeletét mindig rendben találta. Ez idő óta időszakokként kerül sor a PSA értékek vizsgálatára is, mely sajnos az elmúlt 2 évet figyelembe véve folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. Ennek ellenére a gyógyszer szedése mellett panasza nincs. Az emelkedett PSA értékek miatt, a többszöri kérést követően arra a döntésre jutott, hogy aláveti magát a szövettani vizsgálatnak, amely ez év márciusában megtörtént. A leleteket rendelkezésre bocsátom kép formátumban. Kezelőorvosa szerint, továbbra is szedje az általa felírt gyógyszert, és időszakokként kell megjelennie PSA vizsgálat céljából, aggodalomra semmi ok. A levelem írásához Én pediglen azért folyamodtam, mert én aggódom, egyszer a folyamatosan emelkedő PSA érték miatt, (tudom annak több oka lehet) , de aggódom a szövettani eredményben megfogalmazottak miatt is. Szeretném az Ön véleményét is kikérni, mi a véleménye erről a leletről. Szíves együtt működését előre is köszönöm. Üdvözlettel.: József

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztatarák témában

A szövettan alacsony malignitású prosztatarákot igazolt, melyre a Duodart nem megfelelő kezelés, hormonkezelést kell indítani (a tesztoszteron szint csökkentése a cél)

Tisztelettel:

Dr. Papos István

Klinikai főorvos

SZTE Urológiai Klinika

Kérdés: 2014. november 06., 11:35; Megválaszolva: 2014. november 13., 21:23
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztatarák, csontáttétekkel.
Tisztelt Nagykálnai Dr Úr! 2010.02.-ban diagnosztizáltak a férjemnél prosztatarákot csontáttétekkel. Hormonkezelést kapott ez év 07.hó-ig. Napi...
Prosztatarák diagnózis
apukamnal prosztatarákot álapitottak meg.gleason score értéke 3+3=6.azt szeretnem megtudni hogy ez mit jelent, milyen a gyogyulási esélye koszonom elore...
Prosztata rák utáni PSA nézése
tisztelt doktor nő/úr! a kérdésem a következő lenne.apukámnál május körül fedezték fel a prosztata daganatot, szerencsére nem találtak...
Prosztata rák lehet áttétes?
Tisztelt cím! Az édesapán szövettani vizgálatában ez áll: jobb alsó negyedben sokgócú daganatos burjánzást látni, mely 1mm alatti...
Prosztatarák és kemoterápia
Tisztelt Merth Dr Úr! Másfél éve prosztatarákja csontáttétekkel van a férjemnek.Hormonkezelést kapott, de már nem hat.Emelkedett a psa 756-ra....