Prosztatarák és hormonterápia

Édeapámnál rosszindulatú prosztatarákot diagnosztizáltak, hormonterápiát és gyógyszert javasoltak neki, a Gleason 3+3, PSA: 11, 92, a mirigyek zömében megtartott mirigyes szerkezetet mutatnak, helyenként azonban nem tartják környezetüket. A kérdésem az lenne, ebben az esetben van -e lehetőség műtéttel való eltávolításra, és hogy ez melyik stádium?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztatarák témában

A prosztata eltávolítása lehetséges, amennyiben a vizsgálatok azt mutatják, hogy a tumor a prosztatatokon belül helyezkedik el.

Ilyenkor un. T2 stádiumról beszélünk.

Kérdés: 2013. július 17., 12:12; Megválaszolva: 2013. július 21., 14:53
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Prosztatarák és csontáttétek
T.Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig...
Áttétes prosztatarák
Tisztelt Dr.Nő! A férjemnek prosztatarákja van áttétekkel. A csontokban a májkapuban a tüdőn és elszórtan különböző helyeken.Jelenleg...
Prosztatarák után úszás
TISZTELT DOKTOR NŐ/ÚR! TÖBB KÉRDÉST SZERETNÉK FELTENNI.ÉDESAPÁMNÁL NYÁR ELEJÉN DIAGNOSZTIZÁLTÁK A PROSZTATA RÁKOT. A PSA ÉRTÉKE 48...
Csontáttétes prosztatarák
Dr. Nagykálnai Tamás Úr! Férjem 59 éves, s 11 hónappal ezelőtt műtötték prosztatarákkal. A kórházból ahogy hazajött, elkezdte szedni a grommar...