Prosztatarák és csontáttétek

T.Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig emelkedett.jelenleg 3600. /2129-el indult 4 éve, ami lement 14.7-re is/1 éve kapott szivinfarktust, onnantól vérszegénységgel is küzd, kapott vért is. Most hó/ 1 zometa, 3 hó/ 1 eligard inj., napi 1 medrolt kap, más kezelést nem. Állapota: gyenge, fáradékony. Kérdésem: magas Psa-ra és a vérszegénységre tudna e ajánlani megoldást? Nagyon szépen köszönöm. bjné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza prosztatarák témában

Tisztelt Kérdező!

A rendelkezésre álló megfelelő gyógyszereket kapja.

Ha a prosztatarák hormon-érzéketlenné vált ("castration-resistant") , akkor sok mindent nem lehet tenni.

Nehéz ilyen kevés információ alapján véleményt mondani, de a vérszegénység oka a csontvelőben lévő áttétek tömege lehet.

Egy-egy vérátömlesztés ideig-óráig javít a helyzeten, de véglegesen semmikép.

Megfelelően kezelik, úgy nézem.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. augusztus 03., 11:09; Megválaszolva: 2014. augusztus 13., 17:45
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt