• Prosztatarák és csontáttétek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Nagykálnai Dr Úr! 70 éves férjem 4 éve prosztatarákos csontáttétekkel. Kapott hormonkezelést, majd kemókat, de egy idő után a PSA mindig emelkedett.jelenleg 3600. /2129-el indult 4 éve, ami lement 14.7-re is/1 éve kapott szivinfarktust, onnantól vérszegénységgel is küzd, kapott vért is. Most hó/ 1 zometa, 3 hó/ 1 eligard inj., napi 1 medrolt kap, más kezelést nem. Állapota: gyenge, fáradékony. Kérdésem:magas Psa-ra és a vérszegénységre tudna e ajánlani megoldást? Nagyon szépen köszönöm. bjné

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztatarák témában

        Tisztelt Kérdező! A rendelkezésre álló megfelelő gyógyszereket kapja. Ha a prosztatarák hormon-érzéketlenné vált ("castration-resistant"), akkor sok mindent nem lehet tenni. Nehéz ilyen kevés információ alapján véleményt mondani, de a vérszegénység oka a csontvelőben lévő áttétek tömege lehet. Egy-egy vérátömlesztés ideig-óráig javít a helyzeten, de véglegesen semmikép. Megfelelően kezelik, úgy nézem. dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2014. augusztus 03., 11:09; Megválaszolva: 2014. augusztus 13., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: