Dr. Tóth Emese

Dr. Tóth Emese

szexológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Nagy vaginám életem megkeseritője

Kedves Hölgyem!

Mindenképpen el kellene mennie egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol bártan mondja el, hogy a házaséletében problémát okoz a hüvely tágassága. Lesz egy vizsgálat, ahol ellenőrzik, hogy valóban van-e ennek fizikai háttere. Ha tényleg kialakult a szülés után egy kötőszöveti lazaság, akkor létezik a hüvelyfali plasztikai műtét, amivel szépen lehet korrigálni a problémát, és a hüvelyfalból a szükséges részleteket kimetszve, majd összeöltve a hüvely is, és a hüvelybemenet is szűkebb lesz. Ne féljen, nem olyan nagy beavatkozás, és nagyon szép eredményeket érhetnek el, vágjon bele. A házasságának a helyreállítása azonban nem csak ezen múlik, ezt fontos tudnia. Igenis üljenek le a párjával, mondja el neki, hogy a szexuális életüket akár műtéttel is igyekszik helyreállítani, de egy pszichológusi párterápiára mindenképpen szükség lenne, mert 100 %, hogy nem ez az egyetlen oka a kialakult helyzetnek. Mindkettejüknek meg kell tennie a szükséges lépéseket, és ugyanúgy tenniük kell egymásért, és a kapcsolatukért.

 

Barna foltok a kézen

Kedves Uram!

Az oka valóban lehet pigmentfolt is, de gombás fertőzés sem zárható ki. Ha van lehetősége, csináltasson egy bőrgyógyászati vizsgálatot, ha nincs, a biztonság kedvéért használjon rá gombaellenes krémet, ezek egy része szerintem ott is recept nélkül kapható.

Kérdésem: Ájulás (rosszul lét)

Kedves kérdező! A rosszullét lehet összefüggésben a vérnyomással. Az együttlét során fokozódik a szimpatikus idegrendszeri tónus, aminek következtében emelkedik a vérnyomás, gyorsul a pulzus, orgazmust követően ezek az értékek relatíve gyorsan csökkennek - ez azonban nem túl gyakran vált ki ájulást, így érdemes lenne kizárni, nincs-e valamilyen billentyűbetegség, szívizombetegség a háttérben, így a neurológiai kivizsgálás mellett indokolt lenne a kardiológiai okokat is kizárni. Közrejátszhat a szaporább légvétel, ún. hyperventilláció is, a légzés szabályozása jó hatású lehet.

Májzsírosodás

Kedves Kérdező!

A javasolt heti 1 kg fogyás lenne, ez személyre szabott diétával érhető el úgy, hogy az eredmény tartós legyen. Keressen fel az édesapja egy kifejezetten elhízás-kezeléssel foglalkozó endokrinológiai vagy lipid- illetve obezitológiai rendelést. A DOHÁNYZÁST HAGYJA EL! Csak a szív- és érrendszeri, illetve egyéb rizikót növeli, a helyes diéta segíthet igazán, ez csak árhat. Testmozgásnak a napi 30 perces gyorsabb tempójú séta javasolt leginkább, az úszás pedig csak akkor, ha helyes technikával végzi az édesapja.

Aggódnom kell?

Kedves Réka!

Azt megmondani, hpogy az anyajegyek milyen eredetűek, és kell-e miattuk aggódni, csak, dermatoszkópos vizsgálat után lehet megmondani. Én azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért egy lelkiismeretsebb orvost keressen fel, aki végignézi az összes "gyanús" anyajegyet.