• Kérdésem: Ájulás (rosszul lét)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő /Úr! Az ájulásomról (rosszul létről) lenne szó. Együttlétkor elég sűrűn elájulok (mostanában). 01. Mi lehet az oka? 02. A vérnyomás belejátszhat-e? (Sokszor alacsony, de nem érzek rosszul létet) Szoktam magam túlhajszolni. (De ez nagyon ritka eset.) Van úgy, ha megérzem, hogy ájulást érzek, akkor szólok. De legtöbbször nem érzem az ájulás érzetet, s akkor „leesik” a fejem. S még a levegőkapkodás is hozzá csatlakozik (nem mindig). Ilyenkor szoktam szabályozni a légzésemet. A párom meg szokta az ilyet érezni. S akkor szól, hogy valami nem okés. (Látja az arcomon. – gondolom - De én nem érzek semmit.) Ekkor rosszul leszek, Ilyenkor vagy elájulok, vagy elengedem magam, mint egy „rongybaba” de magamnál vagyok! Van, hogy remegek (vagy rángok) ez is nagyon ritka eset! Epilepszia kizárva. Voltam vizsgálaton, s nem mutatta ki, hogy az lennék. Szóval az egész negatív, mint sem a „csúcsra” jutás.:-/ A választ előre is köszönöm: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás témában

        Kedves kérdező! A rosszullét lehet összefüggésben a vérnyomással. Az együttlét során fokozódik a szimpatikus idegrendszeri tónus, aminek következtében emelkedik a vérnyomás, gyorsul a pulzus, orgazmust követően ezek az értékek relatíve gyorsan csökkennek - ez azonban nem túl gyakran vált ki ájulást, így érdemes lenne kizárni, nincs-e valamilyen billentyűbetegség, szívizombetegség a háttérben, így a neurológiai kivizsgálás mellett indokolt lenne a kardiológiai okokat is kizárni. Közrejátszhat a szaporább légvétel, ún. hyperventilláció is, a légzés szabályozása jó hatású lehet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-12 13:58:00; Megválaszolva: 2010. február 12., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: