Dr. Juhász Levente Ákos

Dr. Juhász Levente Ákos

Szemész,látszerész
Bemutatkozás:

1992-ben érettségiztem a Kossuth Lajos Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában.

Általános Orvosi diplomámat a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában szereztem 1999-ben. Ezt követően szemészet szakirányt választottam, s ugyanitt tettem le a Szemészet Szakvizsgámat 2004-ben.

2011-ben Látszerész  képesítést szereztem.

1999-óta  a Kenézy Gyula Kórház Rendelőintézet EÜ. Szolg. Nonprofit Kft. Szemészeti Osztályán dolgozom. Itt látom el a benn fekvő és ambuláns betegeket, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Lehetőségem nyílik az osztály keretein belül különböző szemészeti műtétek végzésére és krónikus szemészeti betegek követésére.

Emellett szemészeti magánrendelésemen – 4026 Debrecen, Vasöntő u. 4. sz. -  is módomban áll fogadni az érdeklődőket, pácienseket. Bejelentkezés telefonon  +70/311-7719 és személyesen is lehetséges. Magánrendelés keretében a betegek ellátásán túl kontaktlencséket illesztek, szemüvegeket rendelek, készítek.

Dr. Juhász Levente Ákos - szemész, látszerész

Legutóbbi válaszai

Zavaró foltok

Tisztelt Kérdező! A fenti diagnózis üvegtesti homályokat jelent. Feltehetően Önnek az átlagosnál több van, ezért veszi észre ezeket. Önnmagában az eltérés nem veszélyezteti sem a szemét, sem a látását, de amennyiben változást észlel, vagy új panaszok jelentkeznek, érdemes szemészeten újabb vizsgálatot kezdeményezni.

Javul e a szemszárazság?

Tisztelt Kérdező! A szemszárazság érzését számos külső és belső tényező befolyásolja. Az Őn korában ezek inkább a külső tényezők lehetnek. Tünetilleg lehet műkönnyet használni, de lehet, hogy a lencse újraillesztéssel megoldhatók a problémái (azt feltételezem, hogy a lencse viselésénél minden előírást betartott).

Szemárpa megjelenése újra

Tisztelt Kérdező! Az árpa igazi megoldása a megfelelő előkészítés utáni operáció. Amennyiben gyakran visszatér a betegség érdemes a hajlamosító tényezőknek is utánanézni. PL: labor, váladéktenyésztés.

Szemprobléma

Tisztelt Kérdező! Egy tartósabb kötőhártyagyulladás károsíthatja a szem felszínét, ami okozhatja a panaszait. Feltehetően néhány hét alatt regenerálódni fog, esetleg síkosító műkönnyet átmenetileg használhat. Amenniben azonban panaszai nem múlnak el 4-6 héten belúl, érdemes kontrollra visszamennie.

Szürkehályog: ne foglalkozzak vele?

Tisztelt Kérdező! A szürkehályog megítélése részben némileg szubjektív, a korosodással is együtt jár a szemlencse átlátszóságának csökkenése. Mivel zöldhályogszűrésre rendszeresen jár, úgy gondolom emmiatt nem kell aggódnia. Azonban a zöldhályog gyanú miatt időközönként a szemnyomás ellenőrzésen kívül CP és OCT vizsgálatokat is javasolnék