Dr. Juhász Levente Ákos

Dr. Juhász Levente Ákos

Szemész,látszerész
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

zavaró foltok

Tisztelt Kérdező! A fenti diagnózis üvegtesti homályokat jelent. Feltehetően Önnek az átlagosnál több van, ezért veszi észre ezeket. Önnmagában az eltérés nem veszélyezteti sem a szemét, sem a látását, de amennyiben változást észlel, vagy új panaszok jelentkeznek, érdemes szemészeten újabb vizsgálatot kezdeményezni.

Javul e a szemszárazság?

Tisztelt Kérdező! A szemszárazság érzését számos külső és belső tényező befolyásolja. Az Őn korában ezek inkább a külső tényezők lehetnek. Tünetilleg lehet műkönnyet használni, de lehet, hogy a lencse újraillesztéssel megoldhatók a problémái ( azt feltételezem, hogy a lencse viselésénél minden előírást betartott ).

Szemárpa megjelenése újra

Tisztelt Kérdező! Az árpa igazi megoldása a megfelelő előkészítés utáni operáció. Amennyiben gyakran visszatér a betegség érdemes a hajlamosító tényezőknek is utánanézni. PL:labor, váladéktenyésztés.

Szemprobléma

Tisztelt Kérdező! Egy tartósabb kötőhártyagyulladás károsíthatja a szem felszínét, ami okozhatja a panaszait. Feltehetően néhány hét alatt regenerálódni fog, esetleg síkosító műkönnyet átmenetileg használhat. Amenniben azonban panaszai nem múlnak el 4-6 héten belúl, érdemes kontrollra visszamennie.

Szürkehályog: ne foglalkozzak vele?

Tisztelt Kérdező! A szürkehályog megítélése részben némileg szubjektív, a korosodással is együtt jár a szemlencse átlátszóságának csökkenése. Mivel zöldhályogszűrésre rendszeresen jár, úgy gondolom emmiatt nem kell aggódnia. Azonban a zöldhályog gyanú miatt időközönként a szemnyomás ellenőrzésen kívül CP és OCT vizsgálatokat is javasolnék