Szürkehályog: ne foglalkozzak vele?

Anyám miatt évente járok zöldhályog-szűrésre, az én szemnyomásom normális (ezért ma azt mondta az új orvos, elég 2-3 évente járni szűrésre, nem tudom, ez igaz-e) . Viszont talált valamit a szemlencsén, és tágítás után azt mondta, cojugalis szürkehályogom van (néha ezen a szemen rosszabbul látok, el-elhomályosodik) . Viszont myop révén már vagy 26 éve (az örökletes zöldhályog miatt kb. 4-5 éve) járok éves kontrollokra és még soha nem "fedezték" fel a veleszületett szürkehályogomat. Ennyit javult volna a vizsgálati technika és járjak tovább évente ellenőrzésre vagy ne foglalkozzak vele és tényleg elég 2-3 évente elmennem?

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szürkehályog témában

Tisztelt Kérdező!

A szürkehályog megítélése részben némileg szubjektív, a korosodással is együtt jár a szemlencse átlátszóságának csökkenése. Mivel zöldhályogszűrésre rendszeresen jár, úgy gondolom emmiatt nem kell aggódnia. Azonban a zöldhályog gyanú miatt időközönként a szemnyomás ellenőrzésen kívül CP és OCT vizsgálatokat is javasolnék

Kérdés: 2013. október 15., 11:57; Megválaszolva: 2013. november 29., 14:26
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
hátsó kérgi homályok
Diffúz maghomály
Tisztelt doktor úr! a szemorvosi leletemen a következőt olvastam: Lencse Diffúz maghomály jó vv Üt tiszta. Előző válaszában azt írta,hogy a...
Szürkehályog, hogyan?
Tisztelt doktor úr! Barátnőmnél jó 10 éve, ha nem több, szürkehályogot diagnosztizáltak. Elment egy másik orvoshoz, nincs szürkehályog...
Szürkehályog: műthető-e a...
Tisztelt Doktor Nő! A tegnapi nap folyamán /aug.08-án/ szembesültem azzal, h. Édesanyám, jobb szemében a pupilla szürke színú, mivel már 12 éve...
Ez kezdődő szürkehályog?
Tisztelt doktornő! Első alkalommal kaptam ilyen diagnózis,, nagyon jól kezelt inzulinos cukorbeteg vagyok, évente járok szemészhez, a mostanin sajnos...