Szemprobléma

Tisztelt Doktorúr! 3 és fél hete nehezen gyógyuló kötőhártyagyulladásra Floxal, majd Oftaquix cseppet használtam egy-egy hétig. Bal szemem nehezebben gyógyult, de két hét utan rendbejött. Megszűnt a csúnya duzzanat, nincs valadékozás, és nem is piros, de a mai napig reggel a bal szememet csak többszöri próbálkozás után tudom kinyitni, előfordul, hogy kezemmel is odanyúlok, hogy "segítsek" a szemhéjamnak. Nem érzem, hogy összeragadna, nincs váladék, egyszerűen nem nyílik. Aztán viszont már nem okoz problémát, nem fáj, nap közben sincs semmi tünetem, mégis, ez a reggeli dolog aggaszt.. Menjek vissza a szemészetre, mutassam meg, vagy ez még belefér a gyógyulasi időbe? Esetleg ez nem is szemészeti probléma? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szemprobléma témában

Tisztelt Kérdező!

Egy tartósabb kötőhártyagyulladás károsíthatja a szem felszínét, ami okozhatja a panaszait. Feltehetően néhány hét alatt regenerálódni fog, esetleg síkosító műkönnyet átmenetileg használhat. Amenniben azonban panaszai nem múlnak el 4-6 héten belúl, érdemes kontrollra visszamennie.

Kérdés: 2013. október 15., 21:30; Megválaszolva: 2013. november 29., 14:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
szem műtét
tc Feleségem problémájára szeretnék megnyugtató választ kapni. Kettő három évvelezelőtt műtötték szürkehályoggal a bal szemét.Sikeres...
szemzug érzékenység
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már két hónapja a jobb szemzugom érzékeny, mégpedig olyan szempontból, hogy...
szemmütét
Tisztelt doktor úr/nő! Sátoraljaújhelyben élek. Van egy 4, 5 éves kislányom. 2 évesen derült ki hogy rövidlátó, szemtengelyferdülése van...
Egyoldali szemprobléma/dioptria...
Tisztelt WeBeteg! 10-11 éves korom óta rövidlátó vagyok, -0, 5-ös szemüveggel kezdtem, és kb. 25-26 éves koromban ez stabilizálódott (kb. -4, 5...