zavaró foltok

Tisztelt szakértők! Áprilisban jártam orvosnál, mert már egy ideje szürke, de van mikor fekete foltokat látok. Nem hordok szemüveget, jól látok, de ezek a foltok nagyon aggasztók. A doktornő csak annyit mondott, hogy sok folyadék és sok vitamin. A diagnózis a következő: Opac.corp.vitr.o.u. Ez nekem nem mond semmit. Szeretném tudni mit jelent ez és, hogy lehet-e gyógyítani, ha igen milyen módon. Ez a betegség nem okoz vakulást, nem fognak a foltok egyszer összeérni. Nagyon aggódom..... Válaszát előre is köszönöm. Ági

Dr. Juhász Levente Ákos válasza látászavar témában

Tisztelt Kérdező!

A fenti diagnózis üvegtesti homályokat jelent. Feltehetően Önnek az átlagosnál több van, ezért veszi észre ezeket. Önnmagában az eltérés nem veszélyezteti sem a szemét, sem a látását, de amennyiben változást észlel, vagy új panaszok jelentkeznek, érdemes szemészeten újabb vizsgálatot kezdeményezni.

Kérdés: 2013. október 18., 17:56; Megválaszolva: 2013. november 29., 14:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...