Hyperplasiám van kivetessem a méhem?

DR Úr! frakcionált curettaget csináltak nálam vérzési rendellenesség miatt.. A napokban kaptam meg a szövettani eredményem: Makroszkopos leírás: bőséges mennyiségű, véres kaparék. n8500 Hyperplásia endometrii glandularis simplex ami engem zavar hogy az is oda van írva a leletre, hogy a sok nyák és alvadt vér és vér miatt nem teljes az értékelés. De a minta diagnózis felállításra nem alkalmas. A szövettani vizsgálattal a minta csaknem teljes egészben véralvadékból áll, nagy hyper mennyiségú. Benne nem secernalo endometrium ffagmentumai figyelhetők meg. A mintában látható tágult mirigyekből származó simplex hyperplásia, De a minta diagnózis felállításra nem alkalmas.... Nos a műtét óta eltelt egy hónap, és ez alatt rózsaszín folyás váltogatja a vérzés. Hasi fájdalommal. Jelenleg a endometrium a mai napon 7mmes. Kaptam Norculut tablettát, amelyből az első adagot be is szedtem 2x1 szem öt napon át. De a helyzet nem változott. egy nap rózsaszín folyás 1-3-4 nap vérzés majd megint egy két nap rózsaszín folyás...és ez így megy egy hónapja. jelenleg orvosom endometrium ablatio méhnyálkahártya leégetését javasolja, ha nem sünnének meg a vérzéseim, mert így nem tudja melyik vérzésemhez cirkulálja a norculutot. Nekem már két évvel ez előtt volt ilyen méh nyálk hárty. leégetésem, most azonban agusztusban visszatértek a problémák. Ön mit tanácsol, szeretném normális életem vissza kapni. Nem tudom befolyásolja e ezeket a dolgokat hogy pajzsmirigy alulmüködésem, cukorbeteg vagyok. Ön szerint javasolt e méh eltávolítása, orvosom szerint nem. Anyukám méhtest rákban hunyt el 5 éve. Én félek ettől a hyperplásia dg től. köszönöm...a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vérzészavar témában

Tisztelt Hölgyem! Azt hiszem, ismételt curettage kellene legelőször, ha ugyanis a patológus azt mondja, hogy a minta diagnózis felállítására nem alkalmas, akkor tulajdonképpen olyan, mint ha nem lenne szövettani lelet és vaktában döntenénk kezelésről. Ha esetleg atípusos hyperplasia áll fenn, valóban a méheltávolítás a kezelés. Típusos, simplex hyperplasia igazolódásakor tartós gesztagén kezelés mellett / után az endometrium ablatio megfontolható. A diabetes, hypothyreosis miatt Önre mindenképpen fokozottan kell figyelni, mert az endometrium hyperplasia és legrosszabb esetben carcinoma kialakulásának az esélye fokozott.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 27., 20:29; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele