• Miért kell fél év múlva rákszűrésre mennem ha negatív a lelet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A szokásos évi egyszeri nőgyógyászati rákszűrés eredményem negatív lett, nem írtak a kartonomra semmit, h p1,p2, csak annyit h negatív. Viszont azt mondták h fél év múlva meg kell ismételni a rákszűrést, nem mondták hogy miért. Annyira meglepődtem ezen, hogy elfelejtettem megkérdezni. Van okom aggodalomra? Lehetséges h valamilyen fertőzés gyanút találtak, esetleg HPV gyanút? Ha így lenne, akkor nem lenne negatív az eredményem, ugye? Hallottam hogy olyankor is előfordulhat az, hogy fél év múlva ismételni kell, mert nem volt megfelelő a minta. Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem! Nem tudom megmondani, hogy mi lehet a probléma. Elképzelhető, hogy gyulladást láttak, ezért kell megismételni, de ez csak találgatás. Feltétlenül menjen vissza és kérje ki a leletet, nem mindegy, hogy a P értéke mennyi!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 06., 13:28; Megválaszolva: 2011. április 06., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés