P3 majd 1 hónap múlva P2 illetve tervben pajzsmirigy műtét?

Tisztelt Dr. Szalóczy Péter Doktor Úr! A következő kérdésem lenne, ez év októberében kaptam egy P3 majd novemberben másik orvosnál levett rákszűrés eredményem P2 lett, 3 hónap múlva kontroll, Ma kaptam meg a labor eredményem, ahol, Kalcium, TSH, T3, T4, Anti TPO, LH, FSH, Ösztradiolt, Progeszteront és CEA-t is néztek, kérdésem ezek jó eredmények e, vagy van e valamilyen teendőm most, vagy elegendő 3 hónap múlva a kontrollra mennem. 5 terhességből 3 gyermekem született, 2 vetélésem volt, A menstruációm 2018 júliusig rendben volt 25 naponta jött meg, majd augusztusban 32 napra jött meg, és szeptemberben 35 napra jött, volt pár napig, enyhe vérzés, majd október 12.-én jött meg, és rendes bő 6 napig tartó vérzésem volt, azóta nem jött még meg. Ez a változókor vagy valami egyéb probléma miatt lehet? Ezenkívül terveznek göbös (egyik göb 3 cm-es) pajzsmirigy miatt műtétet, de szeretném elkerülni, amennyiben lehetséges. A kérdésem Ön a labor eredmények alapján mit javasol. hol és milyen vizsgálatokat kérjek, csak akkor mennék műtétre, ha valóban elkerülhetetlen, a göbök mérete semmiben nem zavar, UH on nem látszik kóros, de tudtommal hideg göb, 5 évvel ezelőtti citológia negatív, Kalcitonint most néztek, de ennek csak következő héten lesz eredménye. köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés, pajzsmirigy témában

Kedves Erika! Ne aggódjon, nincsenek nagy bajok. Természetesen a nőgyógyászati lelet és hormonok teljesen függetlenek a nem nagy jelentőségű göbös strumás állapottól. Működésében jelenleg ez sem vészes, mert a pajzsmirigy hormonok jelen termelése lényegében normális. De ezt a kérdést bízzuk a szakemberekre a műtét valamikori szükségességét illetően. A menopauza előtti évek ciklus ingadozásai természetesek, a hormontükörben lényeges eltérés nincs, a citológia P3 részletezése nem jelez félni valót, néhányszor féléves kontroll elegendő. A jövőbeli jobb eredmény érdekében recept nélkül kapható hüvelyi protexint kérjen a patikustól, néhány napig naponta, majd hosszú távon hetente helyezzen fel egyet hüvelyébe. Botladozni kezdő vérzéseiről vezessen naptárt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2018. november 23., 11:21; Megválaszolva: 2018. november 23., 11:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Hasnyálmirigy vagy gyomorprobléma...
Tisztelt Doktornő! Nagyjából szeptember vége óta vannak különböző emésztési problémáim. Amit kiemelnék, hogy gyakori gyomortájéki, ill...
Dalacin 300 és rubofen 500 szedhető...
Üdvözlöm Dokotornő ! Fel duzzadt arc a szem ig baloldalon , ügyeletes fogorvos felírta a dalacin 300 mg-ot , tegnsp este óta szedem ,de reggelre és...
irritábilis bél szindróma