Rákszűrés eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha értékelné a citologiám, mennyire kell, megijedjek. P3 kenet megfelelő transzform zona van Ec van zavaró mértékű lobbosodás kóros neoplasztikus hámelváltozások hpv gyanú reaktív sejtelváltozásokkal kapcsolatos gyulladás(reparacio) metaplazia 6 hónap múlva kontroll. Kezelést nem kaptam. Válaszát köszönöm! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza rákszűrés, lelet témában

Tisztelt Hölgyem!

A Papanicolau-skálán a P1 a teljes egészség, a P5 a csaknem biztos méhnyakrák.

A labor - gondolom - HPV-vizsgálatot és hüvelyváladék teljes tenyésztéses kivizsgálását javasolta, majd az eredménynek megfelelő kezelést párjával együtt. Ezt követően meg kell ismételni a citológiát, s ha nem változik, akkor felmerül a mintavétel szükségessége a rák kizárására.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a HPV-ről és a folyásról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2021. október 22., 11:42; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák szűrés, kauterizáció
Tisztelt doktorno! A tavaly ev elejen a mehnyakrak szures eredmenyem elvaltozott sejteket mutatott ki.megismeteltek hat honap mulva, amikor negativ lett az...
Rákszűrésre visszahívtak, lehet...
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy voltam nőgyógyászati rákszűrésen és most kaptam egy beutalót szakrendelésre. Az eredményem a...
Szükség van-e még rákszűrésre?
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 12 éve volt egy nőgyógyászati hasi műtétem, mely során eltávolították mindkét petefészkemet és a méhemet, mert...
P1 rákszűrés két gyerek után?
Pár hónapja méhszájseb fagyasztásom volt. Két hétre rá (egy másik orvoshoz) rákszűrésre mentem, ott tudtam meg, hogy fagyasztás után legalább...
rákszűrés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma nap voltam nőgyógyászaton, a 2. rákszűrésem eredményei miatt, az első rákszűrésnél HPV vizsgálatot is végeztek...