Citologiai vizsgálat - miréna?

Tisztelt Doktor úr! 2011.01.05.-én készült citologiai leletem a következő: cyt2RE, P2 TBS C3B. Korábban mindig Cyt 19 P1 B1 volt. A leleten az áll, hogy rosszindulatú elváltozásra utaló jel a kenetben nem észlelhető, de lokális oestrogen kezelés után ismételt citologiai vizsgálat javasolt. Erre az orvosm Ovestin krém használatát javasolta 3-4 hétre. Mirena spirálom volt 5 évig, lehetséges a lelet értéke ennek okán, vagy sem? Tervezem egy új Mirena feltételét, de most egy kicsit gondolkodóba estem. Azt olvastam valahol, hogy a Mirenanak számos jó hatása van az én koromban. Az oestrogen hiány vajon betudható a spirál használatának? Az utóbbi 5 évben nem volt menstruációm, de a levételt követően a 3. hét végén menstruáltam, de ez nagyon kevés mennyiségű barnás "folyás" volt. Várom válaszát. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza citológia témában

Kedves Kérdező! Az eredmény korrekt, a hormonkezelés utáni kontroll vizsgálatot, csak a biztonság kedvéért végzik el.Van összefüggés a spirál és az oestrogénhiány között.

Kérdés: 2011. február 07., 17:54; Megválaszolva: 2011. február 09., 14:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
műtéti beavatkozás
Tisztelt Doktornő! 2018 októberében magas kockázatú HPV-t tipizáltak nálam. (méhnyak) Ezt követően többször Asc-us volt a cyto eredménye, majd...
Citologia, Hpv, Cintec plus
Udvozlom Doktor Ur! Idei evben tobb kenetvetelem volt, mert december legvegen Ascus eredmenyt kaptam. Ezutan 6 hettel Hpv neghatarozas (51-es) majd 7, 5...
Citológia asc-us kóros
Tisztelt Doktor úr! 2016. Július 13-an voltam citológián, akkor az orvos azt mondta, hogy csúnya a folyásom, gyulladasom van. Én is és a párom is...
citológia
Tisztelt Dr.Úr! Problémám a következő. Májusban lesz egy éve, hogy nem menstruálok.Több orvosnál is jártam, ahol azt mondták hypoplasias a...
citológia
Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam meg a citológiai eredményemet, orvossal még nem tudtam beszélni, viszont megijedtem a lelet eredményétől. A...