Pár szem antibiotikum mennyire befolyásolja a fog. gátló hatását?

Tisztelt Doktornő/Úr! Az a kérdésem lenne, hogy 5 szem augmentin mennyire befolyásolja a fogamzás gátló hatását, úgy hogy a két gyógyszer beszedése közt eltelt 4-5 óra mindig. Illetve az lenne még a kérdésem, hogy mennyi idő után ürül ki ez a pár szem antibiotikum a szervezetből? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza antibiotikum, fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

Az Augmentin csökkenti a fogamzásgátló vérszintjét, ezáltal peteérésgátló hatását. A szóban forgó ciklusban kiegészítő védekezés (óveszr) szükséges, a következő ciklusban már nem.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 07., 12:13; Megválaszolva: 2011. január 13., 12:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mell fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok,van egy 8 éves gyermekem.Fogamzásgátlót szedek,egy ideje a ciklus közepén mellfeszülést és fájdalmat...
Antibiotikumos kezelést követően...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor...
antibiotikum
Tisztelt doktor úr! Tri-regol fogamzás gátlót szedem.Tegnap reggel szedtem be az utolsó kapszula Sumamed antibiotikumot.Dél után párommal együtt...
Curam Duo terhesség
Kedves Dorktor Úr/Nő, Azt hiszem (még nem biztos) , hogy Április 6-án teherbe estem, teszt még nem mutatja ki (negatív lett) , de elég esélyes, mert...
Terhesség előtt antibiotikum
Tisztelt Doktornő/Úr! 36 éves vagyok, ma terhességi tesztem pozitív lett, kb. 4 hetes terhes lehetek. Fogantatás napja előtt kb. 3 nappal szedtem be...