Antibiotikumos kezelést követően problémák

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor fájdalmat érzek. Ezt leszámítva más tünetem nem volt. Amit kaptam: Dalacin hüvelykrém, Fluconazole 150 mg, Azi Sandoz 500 mg (A nőgyógyászom erősen antibiotikum párti) . A kezelést követően múlt hét csütörtökön voltunk együtt a barátommal, az aktus vége felé meglepő hüvelyszárazságot éreztem, majd péntek estére éreztem, hogy valami nincs rendben: enyhe égő érzést éreztem a hüvelyemben, majd a hétvégén enyhe felfázásra utaló jeleket vettem észre. Nőgyógyászhoz jövő hét hétfőre kaptam időpontot, addig más opció híján az Ön tanácsát szeretném kikérni, hogy mivel kezelhetném magam? A gyógyszertárban NSC kúpot és Urogint kaptam. Elképzelhető, hogy az antibiotikumos kezelés óta megjelenő problémák annak tudhatóak be, hogy nem kaptam hüvelyflóra helyreállító terméket? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza antibiotikum témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikus kezelés gombás gyulladást okozhat, ez tünetei alapján valószínű. Canesten kúpot használhat nyugodtan. Hosszú távú hüvelyi pH csökkentésre Lactofeel hüvelygélt javaslok 7-10 naponta.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2017. január 09., 11:30; Megválaszolva: 2017. január 14., 14:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
antibiotikum
Tisztelt doktor úr! Tri-regol fogamzás gátlót szedem.Tegnap reggel szedtem be az utolsó kapszula Sumamed antibiotikumot.Dél után párommal együtt...
Terhesség előtt antibiotikum
Tisztelt Doktornő/Úr! 36 éves vagyok, ma terhességi tesztem pozitív lett, kb. 4 hetes terhes lehetek. Fogantatás napja előtt kb. 3 nappal szedtem be...
Enterococcus faecalis, meddőség
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly ősszel andrológus szakorvoshoz küldtek bennünket a párommal, mert lassan 2 éve nem sikerül teherbe esnem. Én 35...
lehetséges- e?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Tavaly augusztusában volt egy terhesség megszakításom.Sajnos nem volt más választásom, kromoszóma rendellenesség volt! ...
Pár szem antibiotikum mennyire...
Tisztelt Doktornő/Úr! Az a kérdésem lenne, hogy 5 szem augmentin mennyire befolyásolja a fogamzás gátló hatását, úgy hogy a két gyógyszer...