• gyomor panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr ur.2 es fel honapja kb holyaghurutom lett. Amire antibiotikumot szedtem, de mivel nem gyogyultam meg teljesen elkezdtem meg 1 dobozzal szedni, amitol hanyinger es hanyas alakult ki, ezert abba hagytam.Nekem mar nagyon regen vannak gyomor panaszaim, puffadas, gyomortaji fajdalom, de azota rosszabb, emelyges, szekrekedes neha hasmenes, puffadas, jobb es bal borda alatti fajdalom ami neha a hatamba sugarzik, fogyas, rosszullet. Most meg ujra holyaghurutom alakult ki, ami szinte elviselhetetlen volt, ezert ujabb antibiotikumot irtak ki ra, de sajnos ezutan is hanyas alakult ki. A gyomor pamaszok miatt kaptam mar beutalot ultrahangra es vervetelre, de idopontot kesobbre kaptam.Kedves doktor ur elofordulhat, hogy attol alakult ki ez az egesz mert kioltem a szervezetembol a normal belflorakat?

        Dr. Plósz János válasza a antibiotikum témában

        Igen, a bélflóta antibiotikum okozta károsodása okozhatja a tüneteket. Javaslom, használjon tartósabban (több hétig) probiotikumot, egyen gyakran, rendszeresen, lassan, nyugodtan, egyszerre keveset.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2016. június 30., 13:15; Megválaszolva: 2016. június 30., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: