Fogamzásgátló hasmenés esetén

Üdvözlöm! Több éve Mercilont szedek.Hasmenésem volt 5-6 napig szedtem rá Normix antibiotikumot. A párommal közben együtt voltunk 1x a tablettamentes időben.Rá 2 napra megjött a menszeszem rendesen! A kérdésem az lenne, hogy ettől még lehetek terhes? Illetve az antibiotikum mennyire gátolja a fogamzásgátlót? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza antibiotikum témában

Tisztelt Hölgyem, nem zavarják egymást. Azonkivűl gondoljon arra, hogy a tabletta a 7 napos szünet alatt is teljes védelmet ad. Ez a hasmenés nem jelent gondot.

Az én betegeim azért imádják a 3 havonta adandó injekciót, mert azt nem kell naponta bevenni. (Ezen kívül mellette nincs a sok nőt nagyon zavaró

megvonásos -mű- vérzés....)

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2021. február 23., 18:54; Megválaszolva: 2021. február 24., 08:20
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Gyengítheti-e az Augmentin duo...
Taisa fogamzásgátló tablettát szedek és emellett most 1 hétig (homloküreggyulladás miatt) Augmentin duo antibiotikumot kell szednem. Sok helyen azt...
Fogamzásgátló és antibiotikum
A kérdésem az lenne, hogy a doxiciklin mennyire hatástalanítja a fogamzásgátlót (cilest) abban az esetben, ha a menstruáció ideje alatt szedtem az...
Antibiotikum és fogamzásgátló
Antibiotikumot (Aktil 652mg) kell szednem, a gyógyszertárban azt mondták, hogy hat a fogamzásgátlómra (Lindynette20) , ezért használjunk...
Több fogamzásgátló beszedése