A párom is elkaphatta a hüvelygombát?

Tisztelt Dr.Úr/Dr.nő! A hüvelygombám kezelésésvel lenne kapcsolatos kérdésem. Ezzel a problémával mát idén nyaralás után küzdöttem egyszer, sikeresen kikezelt a nőgyógyászom. Sajnos elmúlt napokban újar előjött az égő, viszkető érzés és a fehéres folyás-szerűség és tegnap előtt nemi aktus létesítésére sem voltam alkalmas-nem is mertünk próbálkozni, annyira viszketett és ez ésszerünek tűnt. Előtte nap viszont együtt voltunk (fogamzásgátlóval védekezünk) ezért félő hogy a párom is elkapta. (? ) Meg szeretném kérdezni, hogy megfelelő lenne-e ha a nyár végén használt - MACMIROR COMPLEX -et használom? Mellette ajánlatos a Canesten krém használata, s ezzel kenegesse/kezelgesse magát a párom is a visszafertőzés elkerülése végett? Mától épp menstruálok, a kezelés a menstruációm elmúltával kezdjem, igaz? Honnan lehet tudni a férfiról, hogy elkapta? Ha így van, vagy ha nem lehet tudni orálisan történő dolog felé mengedett? A 12 napos kezelés végeztével még mennyit kellene várnunk (ha kellene) a nemi kapcsolat létesítéssével. Elnézést a sok sérdésért, de sajnos 3heten belül nem tudok eljutni orvoshoz, úgyhogy azért fordultam most ily módon orvoshoz. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gombás fertőzés témában

Kedves Kérdező!

A készítményt nem ismerem, Magyarországon nincs forgalomban. Önnek Canesetn Kombi, párjánal Lomexin javasolt, ön a vérzés elmúltával kezdje a kúrát, férfiaknál tünetszegény a fertőzés, de visszatérő fertőzésnél a partnert is kezelni kell. Ha elfogyott a Canesten, akkor élhetnek nemi életet.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. december 24., 00:08; Megválaszolva: 2010. december 27., 22:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45