A PCO-ra megoldás lehet a Cypromix?

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Ma voltam nőgyógyásznál és a tüneteim alapján(rendszertelen menstruációs ciklus, pattanások, hajhullás) azt mondta h petefészek-szindrómám van, amire én PCO(S)-ként találtam rá itt a neten. A doktor különösebben nem fejtette ki mi is ez a szindróma, de amit itt olvastam a neten meglehetősen ijesztő, hiszen meddőséget is okozhat. Mindössze annyit mondott h felírja nekem a Cypromix-et és 3 hónap múlva menjek vissza. A kérdésem az lenne h ez egy magas hormontartalmú gyógyszer? mivel nem szeretnék elhízni, sosem akartam magas hormontartalmú gyógyszert szedni, mert azok egyébként is károsabbak a szervezetre, de ilyen esetben mit tehetnék? Nem szeretném bombázni a szervezetem hormonokkal, főleg ha kiderül, h nem is PCOS okozza. Illetve még érdekelne az is, hogy mivel ez egy erős gyógyszer magas hormontartalommal, szedhetem-e egyáltalán, mivel Gilbert-kórom is van? Nem lenne esetleg körültekintőbb megoldás az, ha endokrinológussal is kivizsgáltatnám magam a hormonszintek terén? Előre is köszönöm a választ! A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza a PCO témában

A tünetei alapján valószínű a PCO- syndroma és erre a legjobb megoldás, a petesejtek megőrzése érdekében a Cypromix szedése, bízzon orvosában és három hónap múlva jelentkezzen kontrollon.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 17., 18:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 07:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet