PCO gyanú, CT eredmény

Tisztelt Weborvos! PCO gyanúja miatt teljes hasi-és kismedencei CT vizsgálatot végeztek, melynek eredményében a következő áll: a jobb ovarium az ellenoldalinál kissé tömegesebb, 3, 5 cm átmérőjű. Mindkét ovariumban különböző nagyságú folliculusok láthatók. Egyéb focalis eltérés, kóros kontrasztanyag halmozás nem ábrázolódott. Kérdésem, beigazolódott a PCO? Illetve a 3, 5 cm és tömegesedés kóros elváltozást jelent? Befolyásolja ezt az a tény, hogy a vizsgálatot a menstruációs ciklusom 14. napján végezték el? A vérvétel magas DHEA-S és Androsztend és kortizol szintet mutatott. Emellett a tünetek: hirsutismus, rendszertelen menstruáció. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Vereczkey Attila válasza PCO témában

Kedves Kérdező!

A PCO nagyon változatos képet tud mutatni, UH vizsgálattal csak a gyanú merül fel, a follikulusok elrendeződéséből megítélhetően, tehát a nagyság önmagában nem mond sokat, és csak korrekt endokrinológiai valamint nőgyógyászati konzílium egyhangú véleménye szerint mondható ki a szindróma.

Minden jót kívánok Önnek!

üdvözlettel,

dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2013. január 11., 16:21 ;Megválaszolva: 2013. január 21., 10:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
Normális hogy csak várunk?...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy...
policisztas ovarium szindroma
Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny...