magzati discordantia

Tisztelt Doktornő / Úr!

 

Betöltött 26 hetes ikerterhes (diamnialis dichorialis) kismama vagyok. A mai UH eredményem szerint az egyik magzat nem fejlődik úgy, mint a másik. "A" magzat: Bpd: 69mm, has: 72mm, AC: 220mm, femur: 46mm, átlagos magzatvíz, becsült súly: 1000g. "B" magzat: Bpd: 59mm, has: 64mm, AC: 198mm, kevesebb magzatvíz, becsült súly: 800g. 2 héttel ezelőtt az "A" magzat becsült súlya 850g volt, a "B" magzaté 760g.

Kérdésem, hogy ez a mértékű eltérés mennyire számít kórosnak? Kell-e aggódnom egy esetleges magzati elhalás miatt? (holnaptól kórházi ellátás lesz) Mik a kilátások, ha továbbra sem fejlődik a "B" magzat rendesen?

 

Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza ikerterhesség témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt különbség a két magzat között elég jelentős, ezt még kissé súlyosbítja, hogy a kisebb magzatnál a magzatvíz is kevesebb. Ha a terhesség biztosan nem monochorialis, az némileg javít a helyzeten, mert akkor az iker-iker transzfúziós szindróma esélye kicsi. Szoros megfigyelésre, a magzatok állapotának és növekedésének szigorú ellenőrzésére kell számítania a kórházban, hogy egy esetleges súlyos komplikációt lehetőség szerint időben megelőzhessenek. A korai terhességi kor miatt a lehetőségekhez képest még biztosan igyekeznek halasztani a megszületést, addig pedig pihenjen sokat, hogy mindkét babának sok vér jusson és a lehető legjobban fejlődhessen.

Kérdés: 2010. május 24., 09:23 ;Megválaszolva: 2010. május 24., 09:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ikres Kérdés
Kedves Doktornő/úr! Egy kissé szokatlan kérdésem lenne Önhöz, nagyon szeretnék egypetéjű ikreket, tudom, hogy az ikerterhesség kockázatos is tud...
3as ikrek
Tisztelt doktor Úr/NŐ! Már írtunk korábban, hogy csináltunk tesztet de még halvány, meg a párom gyulladásairól (mellék here-prosztata) iletve...
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...
Rendellenes vérzés 2.
Tisztelt Doktornő! Bemásolom az előzményt, mellyel kapcsolatban lenne további kérdésem. A kérdésem volt: "2019 decembere óta nem menstruálok....