• Gemini terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr

        November hónapban kis családom úgy döntött hogy 7 év után újra vállalunk egy kisbabát.Nem is kellett sokat várni a csodára december 20-án volt az utolsó menstruációm.Nagyon boldogok voltunk és terverzgettük hogy milyen lesz a szeptember vége számunkra.Szerencsére jól viselem a terhességet.Tegnap voltam Uh-on ahon kiderült hogy nem egy hanem két poronty fejlődik a méghemben.Este összeült a családi kupaktanács és arra a következtetésre jutott hogy anyagi helyzetünk ezt nem engedheti meg.Szolnoki lakos vagyok ott kérdeztem az orvosomat hogy van-e mód redukálni a gemini terhességet.Sajnos itt Szonokon erre nincs mód és az is mondta hogy ez csak 3 vagy annál nagyobb számú terhességnél lehetséges.Őn mit tud erről esetleg egy magasabb színtű intézményben van erre mód vagy meg kell szakítattnom a terhességemet.Ha van mód rá a megmaradt magzatban okozhat e ez sérülést? Köszönettel egy kétségbeesett kismama

        WEBBeteg szakértő válasza a ikerterhesség témában

        Kedves Kismama!

        Nincs lehetőség a gemini terhesség redukálására. Ez nem kívánság alapon működik, csak akkor kivitelezhető a dolog, ha már az anya egészségét károsíthatja a terhesség, vagy az ikrek egymás kárát okoznák. Ilyen valóban csak a 3-as, vagy annál nagyobb terhességben lehetséges. Ne gondolkozzon ebben.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-02-22 22:45:20; Megválaszolva: 2010. február 22., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: