Myoma (3)

Tisztelt Doktornő/ur/! Ma voltam Nőgyógyászati ultrahangon és a következő leletett kaptam. TVS: Az anteflectált uterus ap.átmérője: 41mm, mellsőfalban egy 11, hátsó falban egy 14mm-es és egy 10mm-es intramurális göb látható, mely a méh üregét is deformálja. Nyálkahártya vastagsága: 0.8mm Jo-i ov: 24x16mm Bo-i ov: 31x24mm Douglasban folyadék nincs. Kismedencében kóros körülírt resistentia nem látható. Azt szeretném kérni öntől, hogy részletesebben le írná nekem mi is ez? Anyit tudok, hogy 3-rom darab myomám van.Szeretném megmütettni.Lehetséges ha ki veszik az ujra visszatérése ujra kialakulása? Ha kivetettem lehet még babám vagy teljesen a méhemet is elkell távolitani? 2009.12.24-én elvetéltem 12.hetes terhes voltam akkor csak 1 myomát álapitottak meg és azt monták attól ki lehet hordani a babát.Összefüghet a vetélésem a másik 2 myomámmal. Azt miért nem vették észre akkor mikor az elsőt? Nemtudom mit csináljak, tudom megkellene müteni de nemtudom mejik legyen csak vettesem le vsag az egész méhemet távolitsák el.Én 41 éves vagyok nőgyógyászati problémám még nem volt Régóta szeretnénk babát.Ha nincs más megoldás akkor természetesen kivetettem a méhem és a párommal belenyugszunk abba, hogy nemlehet baba.Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Baby.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mióma témában

Kedves Baby!

Az egyik legfontosabb tanácsom, hogy olyan intézménybe menjen, ahol gyakran végeznek miómaeltávolítást, tehát nagy tapasztalat van, mert bizony, ki kell venni a miómákat. Mivel szeretne babát, ezért semmiképpen sem szabad a teljes méhet kivenni, hiszen akkor nem lehet gyermeke.

A miómák lehetséges, hogy terhesség alatt lettek nagyobbak, és többen a hormonális változás miatt, de a vetélést könnyen okozhatták, mert jelenleg bedomborítják a méh üregét. Emiatt is a következő gyermekáldás előtt a műtét mindenképpen aktuális lenne.

 

Kérdés: 2010. április 25., 12:32; Megválaszolva: 2010. április 25., 12:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet