Mióma, lehet gond belőle?

Tisztelt Doktor úr! Gyermeket szeretnék 6-7 hónapja próbálkozunk ez alatt megfordultam pár orvosnál valamelyik azt mondta, hogy PCO-m van, más pedig, hogy nincs UH alapján. Szeptemberi 4.napi leleteim: TSH 1,628 LH 3,5 u/l ref: 2-11u/l FSH: 7,74 u/l ref: 4-9u/l Progeszteron 1,8nmol/l Prolaktin: 243miu/l Ösztradiol: 73,4pmol/l Ref: 82-422pmol/l Dvitamin: 144nmol/l ref: >75 Kortizol: 332nmol/L reggel. Volt egy másik ciklusban mért 22.napi vértvételem LH: 14,6IU/L FSH7,9IU/L Ösztraidol: 394pmol/L Progreszteron 2,55nmol/L Ref: 10,62-81,28nmol/L Ez alapján feltételezem nem volt peteérésem, ovulációm abba a ciklusba 40.napra jött meg amúgy 30-33 naposak a ciklusaim, ösztrogén dominenciám lenne? Most Januárban csináltattam egy új hormon labort mely eredménye: LH: 5,1 IU/ LFSH: 7,6 IU/L ösztradiol 148,2pmol/l prolaktin 165miu/l AMH 289ng/ml tesztoszteron 0,860nmol/l SHBG 51,2nmol/l DHEA-S 7,14umol/L TSH: 0,630miu/L a ref tartományok ugyanazok mint az előzőnél. Majd ezzel a lelettel vissza mentem , és most Miómát állapítottakmeg UH-n: kp síkban hátsó falon 14mm es pedunculált myoma, mellső falon 8mm-es SS myoma. Norm nagyságú, és szerkezetű ovárium. Rákszűrés P2 . Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján valószínű a PCO? Illetve nagyon megijedtem a miómák miatt ezek rossz indulatúak? Illetve befolyásolják a teherbe esést vagy annak megtartását, vagy a szülési nehézségek kockázatát növeli? Tudnék ellene tenni ,illetve mitől alakul ki ,természetes gyógymód erre létezik? Esetleg a progeszteronkrém,tabletta segítene? Ez eltud tűnni magától vagy csak stagnálni, összébb menni tud? Előre is bocsánat a sok kérdésemért, köszönöm a válaszát Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza mióma témában

Kedves Kérdező!

A leírás szerint Önnek csak miómája van, a petefészkei épek.

A miómák nem veszélyesek.

A peteéréssel lehet gond. Azt gyógyszeresen rendbe kell tenni.

A párja ondóját is ellenörízni kell.

Ne adja fel, sikerülni fog.

Segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat. Nézze meg a babavideókat!

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2021. február 03., 10:10; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma,méheltávolítás
Tisztelt Címzett, Véleményét szeretném kérni.Körülbelül 3éve a menstruációm nagy erős,csomós és görcsökkel jön meg.Levették a...
Mijóma kezelése
Történetem tavaly nyáron kezdődött. 16 éve állandó magánorvoshoz jártam. Tudomásom szerint második spirál volt fölhelyezve, ekkor kiderült, hogy...
Mióma, Esmya, terhesség
2015.október 11-én kisfiam született.5 hónappal később terhes lettem.Éreztem, hogy valami nincs rendben.8 hetes ultrahangon az orvosom nagy nehezen egy...
Két hónap alatt két mióma nőtt...
Tisztelt Doktorúr! Évek óta nagyon erős fájdalmaim és nagyon nagy vérzéseim szoktak lenni menstruációkor. Annyira nagy vérzéseim hogy még...
Levosert eredményessége
Tisztelt Doktor úr! Anna vagyok, 47 éves, vidéken élek, férjezett vagyok, az utóbbi idők rendkívül megviselnek, miómám és evvel járó állapot...