Két hónap alatt két mióma nőtt, létezik ilyen?

Tisztelt Doktorúr! Évek óta nagyon erős fájdalmaim és nagyon nagy vérzéseim szoktak lenni menstruációkor. Annyira nagy vérzéseim hogy még vashiányom is lett közben. Elmentem orvoshoz aki miómát talált, 35*33mm mióma gócot a hátsó falban, 5, 8mm nyálkahártya vastagsággal.Esmya tablettát írtak fel mert a műtétet meg akarom úszni. De a mai nap elmentem egy másik orvoshoz aki közölte hogy nincs semmi gond, várjam ki a gyógyszer hatását ami 1 év is lehet, de közben nőtt. A két hónap alatt több mint fél centit nőtt, már 35*39mm és 11, 9 a nyálkahártya. Ön szerint nőhet a mióma esmia kezelés alatt? Mitévő legyek, hogyan tovább? Ön mit tanácsolna? A gyógyszertől valószínűleg hullik a hajam és rosszul vagyok így felfüggesztettem a szedését. Két hónapra ezekután elmentem egy negyedik orvoshoz, őszerinte már 3 miómám van összesen. Mellsőfalban 25mm, hátsófalban 39mm és egy 26mm-es látható. Mondtam neki hogy az előző orvos (csak egy orvost vallottam be) csak egy volt, de azt mondta hogy a kolléga biztos átsiklott felettük. Vagyis három orvos (aki közül kettő alaposnak tűnt) idáig csak egy miómát látott, a negyedik meg már hármat két hónappal később. Vagyis nagy valószínűleg a +2 mióma (25 és 26mm) az utóbbi két hónapban keletkezett. Létezik ez, ha igen akkor mekkora az esélye hogy bajom lesz velük? Félek a ráktól, minden rizikótényező (erős stressz, családfa stb) nálam fokozottan játszik. "Normál" mióma két hónap alatt nőhet ennyire, vagy ez csak rosszindulatú lehet. Az utóbbi orvos csak annyit mondott hogy "biztos elsiklottak felette", de három orvos már csak nem nézi be a két miómát a harmadik mellett... Önnek erről mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza mióma témában

Kedves Kérdező!

Kismedencei statusáról nem tudok véleményt mondani vizsgálat nélkül.

A miomák mutathatnak gyors növést - azt, hogy ezt ki hogy látta az tapasztalat és adott esetben UH gép függvénye, de nem lesz a semmiből 2 hónap alatt 25mm-es mióma az bizonyos. A panaszok - és a miómák helyzete - alapján kell dönteni a további beavatkozásról. Jó lenne szedni az Esmyát ha nem akar műtétet.

Korára való tekintettel nem várható, hogy nőnének a miómái.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. december 15., 21:05; Megválaszolva: 2016. december 29., 13:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma