Mióma, Esmya, terhesség

2015.október 11-én kisfiam született.5 hónappal később terhes lettem.Éreztem, hogy valami nincs rendben.8 hetes ultrahangon az orvosom nagy nehezen egy ökölnyi nagyságú miómát talált a baba mellett. A terhesség megszakítást ajánlotta. Azt mondta, hogy abortusz után vissza fog húzódni a mióma.3 hónappal később közel 10 cm-es lett és az orvosom a méh eltávolítást ajánlotta.Subserosus miómáról beszélünk, ami a méh hátsó falán terül el. Mondtam, hogy a méh eltávolításról szó sem lehet, Esmyát kezdtem el szedni és átmentem másik orvoshoz. Az első Esmya kezelés befejezése után 2 és fél hétre megjött, majd 26 nappal később ismét, így akkor elkezdtem a másodikat. A daganat nem csökkent. Az új orvosom azt mondta, hogy Esmya kezelések között próbálkozhatunk a babával, mert ha sikerül teherbe esnem, akkor a terhesség alatt csökkeni fog a mióma. A második Esmya kezelést június 22-én fejeztem be. Azóta nem volt menstruációm.Július 11-én nagyon enyhe barnás folyás jelentkezett, néhány napig tartott. Majd terhességi tüneteket vettem észre magamon. Augusztus 14-én elmentem az orvosomhoz.Vizsgálat során megnagyobbodott, puha méhet állapított meg. Majd az ultrahangon csak a miómát látta, ami szerinte nőtt és azt mondta most már elkellene távolítani, de a műtét során lehet, hogy nem tudják megmenteni a méhem.Közölte, hogy mostanában ne várjak menstruációt.2 nap múlva (augusztus 16-án) csináltam egy tesztet, ami halvány pozitív lett.Viszont még ezen a napon vérezni kezdtem, ami másfél napig tartott, nem görcsöltem, nem volt darabos, majd 3 napig csak pecsételgettem.Csináltam még egy tesztet (tehát a 2 teszt között 3 nap telt el) ismét halvány pozitív lett. Az orvosom 2 nappal később vérvételre küldött.Tegnap tudtam meg, hogy alacsonyabb a hCG-m, mint kellene és azt mondta az orvosom, nincs baba.Szerinte a terhességi tüneteket a mióma okozza. A pozitív teszteket nem tudja, talán azokat is. A mensesre nem tud választ adni. hogy miért nincs.Végül azt mondta, hogy a másfél napos vérzést mensesnek vesszük.Önnek mi a véleménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a mióma témában

Tisztelt Hölgyem! Az Esmya kura során valóban előfordulhatnak vérzési rendellenességek, a vérzés kimaradást/, főleg, hogy vérvétel alkalmával a bélta HCG szint a terhességet kizárta/. Rendetlen vérzés esetén az egészségügyi curettage lehetősége is felmerülhet. A myomáról nagyon nehéz véleményt mondani, kezelőorvosának abban igaza van, hogy csak a mütét során dőlhet el, hogy a myoma eltávolitása során mennyire sérül a méh ürege, ezért a mütét megfontolandó. Tekintettel az Ön korára, lehetőleg kerülni kell a méheltávolitást. Üdvözlettel: dr.ÍKiss.

Kérdés: 2017. augusztus 23., 15:30; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 22:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...