• Késik a menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr/Doktornő!

        A barátnőm nevében írok. Aki jelenleg 18 éves. Általában 10.-én szokott megjönni és úgy tudom rendszeres is a menstruációja de most már 6 napja késik. És 5.-én volt az első együttléte velem.
        Persze védekeztünk ahogy ez elvárt.
        De mégis késik neki. Pedig ha utána számolunk elméletileg nem eshetett teherbe. De akkor még emellé társult egy alacsony vérnyomás és napi rendszerességgel orrvérzés csak úgy spontán. Ez olyan 4 napja jellemző.
        Állítólag egy éve volt hasonló problémája alacsony vérnyomással és orrvérzéssel és akkor felírtak neki gógyszert vérszegénységre. És most azt mondja újra hasonló a helyzet.

        Ez lehet hatással a menstruációjára? Nyugtassatok meg hogy terhességről szó sem lehet.


        Egy aggódó barát!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Aggódó barát!

        A vérszegénység valóban okozhat hasonló problémát, hiszen ilyenkor a szervezet spórol mindennel. Ami a szervezetnek megterhelő, az a menses kimaradását okozhatja. Egy terhességi tesztet azért lenne jó csinálni, mert könnyen "el lehet nézni" a dologt, ha másra is lehet fogni. Sose lehet tudni, ilyenkor mindig ez az első, amit ki kell zárni, utána lehet más irányban kutakodni.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-03-19 13:02:35; Megválaszolva: 2010. március 19., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: